Børnenes Grundlovsdag – ’Børns ret til leg og fællesskab’

Torsdag den 31. maj 2018 fejrer tusindvis af børn for 23. år i træk Børnenes Grundlovsdag, når en række børneorganisationer traditionen tro går sammen om at markere børns rettigheder rundt om i hele landet. Dagen fejres også på Christiansborg med indvielsen af ’Børnenes Grundlovsbog’.

For 27 år siden underskrev Danmark FN´s Børnekonvention, der også kaldes ”Verdens Børns Grundlov”, og den 31. maj 2018 fejrer en række børneorganisationer traditionen tro børnenes grundlovsdag, hvor temaet i år er ”Børns ret til leg og fællesskab”.

Klik på reklamen for lyd
Peg på reklamen for lyd

31.maj fejres Børnenes Grundlovsdag med et stort arrangement i Hans Tavsens Park på Nørrebro, Parken omdannes til en markedsplads hvor børn i fællesskab kan sanse og danse, tromme og sjippe, synge og hula hoppe, slå kolbøtter, blæse sæbebobler og meget mere. Det er gratis at deltage.

Børnenes Grundlovsdag fejres også lokalt rundt om i landet i skoler, institutioner, foreninger og organisationer – blandt andet i Århus, Esbjerg, Vesthimmerland, Gedved, Gentofte, Odsherred og Høng.

 

Børnenes Grundlovsdag på Christiansborg

Børnenes Grundlovsdag fortsættes på Christiansborg, hvor Folketingets ’Tværpolitiske Børnenetværk’ og Børnenes Grundlovsdag i fællesskab sætter fokus på børns rettigheder. Fra kl. 11.00 vil en gruppe børn og voksne fra Børnenes Grundlovsdag være til stede på trappen foran Christiansborg. Kl.11.30 ankommer Folketingets Tværpolitiske Børnenetværk og de øvrige medlemmer af Folketinget. Sammen fabrikerer og indvier de ’Børnenes Grundlovsbog’.

’Alle Folketingets medlemmer er inviteret til at være med og vi håber naturligvis at politikerne, lige som sidste år, vil møde talstærkt op og lytte til børnene og deres ønsker omkring leg og fællesskaber og sammen med børnene lave en fælles politikerside til ’Børnenes Grundlovbog’. ’Børnenes Grundlovbog’ overrækkes til ’Folketingets Tværpolitiske Børnenetværk’, som opbevarer bogen indtil næste år’ siger Lotte Hansen, talsmand for Børnenes Grundlovsdag.

Læs mere om dagen på www.boernenesgrundlovsdag.dk

Klik på ikonet og del artiklen på Facebook