DM i boulderklatring i Kolding

Kom og oplev Danmarks bedste klatrere, bestige Kolding hårdeste klatrevægge ved hjælp af råstyrke, teknik og opfindsomhed.

Kolding Klatreklub er vært ved årets Danmarksmesterskab i boulder klatring for seniorer. Konkurrencen afholdes i klubbens hal i Volkerts Fabrik, på Dalbygade 40N i Kolding – lørdag d. 21. april 11:00 – 21:00.
Det er første gang en klub i trekantsområdet afholder DM i bouldering for seniorer. Kolding Klatreklub er særligt udvalgt af Dansk Klatreforbund til at afholde konkurrencen. ”Kolding Klatreklub har stor erfaring i at afholde konkurrencer, de har nogle rigtig flotte faciliteter og nogle aktive og dygtige medlemmer, der har styr på at løfte et Danmarksmesterskab”, siger Carsten Isaksen fra Dansk Klatreforbund om valget af netop Kolding som vært for dette års Danmarksmesterskaber.

Professionel rutebygning
Professionel rutebygger fra Sverige bygger klatreruterne til DM. De mange ruter, som klatrene skal forsøge sig med på dagen bliver bygget specielt til konkurrencen. Ruterne bygges af den professionel svenske rutebygger Daniel Olausson med hjælp fra vores egen Kasper Gram fra Kolding Klatreklub og Lorenz Ulmer fra København, der begge er dygtige rutebyggere og klatrere. ”Ruterne er så svære, at det ikke handler om at komme først, men i stedet om at nå til tops”, fortæller formand for Kolding Klatreklub Jens Winbladh. ”Klatrerne skal ved hjælp af kun ganske små og få klatregreb, klatre op ad de 5 meter høje vægge, hvor der kun er madras under.”, forklarer Jens Winbladh.

Klik på reklamen for lyd
Peg på reklamen for lyd

Kom med som tilskuer – der er gratis adgang
Der er fri adgang for alle til at komme og se Danmarks bedste klatrere give den gas på klatrevæggen. Og det er virkelig en spændende oplevelse af følge med i klatrernes kamp imod tyngdekraften. Konkurrencen varer hele dagen, men særligt finalen fra kl. 18:30-20:30 er det absolut mest spændende tidspunkt at være med som tilskuer, når adrenalinet pumper og spændingen er på sit højeste. Konkurrencen åbnes af udvalgsformanden for Fritids- og Idrætsudvalget, Søren Rasmussen kl. 11.00.

Program for dagen:

10.00 – 11.00 Indskrivning

11.30 – 15.00 Kvalifikationsrunde

15.30               Resultat af kvalifikation

16.00               Isolation af finalister

18.10 – 18.30 Præsentation af finalister og problemer

18.30 – 20.30 Finale (Herre og dame)

20.45               Resultat og protesttid

20.50               Præmieoverrækkelse

21.00               Afterparty

Klik på ikonet og del artiklen på Facebook