Event i GIVSKUD ZOO: Lav plads til naturen

Verden over forsvinder dyrs levesteder, fordi der skal være mere plads til mennesker. Det gælder også i Danmark. Naturområder svinder ind, og det betyder trange kår for vilde dyr og planter. Men udviklingen kan vendes. Det sætter vi fokus på ved eventen Lav plads til naturen i GIVSKUD ZOO i pinsen fra lørdag den 19. til mandag den 21. maj 2018.

Vidste du, at du med en gammel tekande og lidt musselort kan hjælpe bierne, som er så vigtige for naturen? Eller at vores pæne parcelhushaver ikke er egnede til at skabe trivsel for insekter?

Klik på reklamen for lyd
Peg på reklamen for lyd

Det er ikke mange steder i Danmark, at naturen får lov til at være “vild”. Hvor planter får lov til at brede sig, og hvor dyr kan formere sig og trives. Blandt andet landbrug og byggeri – og velfriserede parcelhushaver – tager plads fra den vilde natur, og det går ud over biodiversiteten.

For at sætte fokus på dette problem – og for at give input til, hvordan man selv kan være med til at vende udviklingen, inviterer GIVSKUD ZOO til eventen Lav plads til naturen. Det foregår i pinseweekenden fra lørdag den 19. til og med mandag den 21. maj.

 

Her får gæster tips og tricks til, hvordan man selv kan hjælpe dyre- og plantelivet hjemme i egen have. Der vil være en udstilling med forskellige foderbrætter, redekasser, insekthoteller og andet, som vi kan tilbyde dyrene i haven, så de får nemmere ved at klare sig. Man kan deltage i konkurrencer. Og man kan selv give sig i kast med at bygge fuglekasser og insekthoteller til at tage med hjem.

– Vi håber, at vi med eventen kan inspirere vores gæster til at give dyre- og plantelivet i Danmark en hjælpende hånd hjemme i egne haver. Samtidig har vi arrangeret nogle aktiviteter, som er sjove for familien at lave, mens de er her, nemlig redekasser og insekthoteller. Og hvis de så tager det med hjem og sætter det op i haven, er det et godt skridt på vejen til at lave plads til naturen, siger tovholder på eventen, biolog Lasse Stærdal Simonsen.

Program – alle dage

11.30-16.00: Byg din egen fuglekasse eller dit eget insekthotel for kun 20 kr. pr. stk. – lige til at tage med hjem i egen have

11.30-16.00: Se hvordan du laver plads til naturen i din have

11.30-16.00: Udstilling der viser, hvordan du kan hjælper dyrene hjemme i din have

11.30-16.00: Følg biernes liv i et bistade
15.30 Udtrækning af dagens hovedpræmier, der foregår ved gorillafodringen.

Alle aktiviteterne foregår ved eventteltet mellem P2 og P3 – over for anlægget med æsler, yakokser og alpakaer.

Klik på ikonet og del artiklen på Facebook