GIVSKUD ZOO har fået endnu en gorillaunge

Flokken af gorillaer i GIVSKUD ZOO er for anden gang i år blevet udvidet med en lille ny. Den erfarne mor Minnie har fået en unge – en lille han. Og han har et helt særligt kendetegn, nemlig hvide fingre.

Besøgende i GIVSKUD ZOO fik i weekenden en oplevelse lidt udover det sædvanlige. Den ene af parkens gorillaer begyndte at føde sent lørdag eftermiddag foran parkens gæster.

Klik på reklamen for lyd
Peg på reklamen for lyd

– Vi vidste godt, at det var lige oppe over med fødslen, og der er blevet holdt godt øje med moren og ungen her de første par dage. De trives rigtig godt begge to, fortæller GIVSKUD ZOOs direktør, Richard Østerballe.

Indtil tirsdag var det ikke lykkedes at se, om den lille ny var en han eller en hun.

– Moren Minnie har fået flere unger, så hun er en meget erfaren og beskyttende mor og holder den lille tæt ind til sig. Derfor har personalet ikke haft mulighed for at kunne afgøre kønnet, fortæller Richard Østerballe og tilføjer:

– Det lykkedes dog tirsdag, da vores biolog og dyrlæge var ude i stalden. De kunne se, at det nyeste skud på stammen er en han.

Den lille ny har i øvrigt et lidt særligt kendetegn, nemlig helt hvide fingre.

– Man kan godt se hvide aftegninger på nyfødte gorillaer, men det er lidt usædvanligt, at fingrene er så lyse som på Minnies unge, fortæller Richard Østerballe.

Håber på en større flok
Med den seneste tilføjelse er flokken af gorillaer i GIVSKUD ZOO nu oppe på otte; førehannen Kipenzi, den unge han Yeba, hunnerne Minnie, Chuma, Mawenzi og Kahla samt de to unger Nuru på tre måneder og den lille nyfødte. Og flere kan være på vej.

– Nu har både Chuma og Minnie fået unger, så vi forventer, at de små kan få stor glæde af hinanden og lege sammen. Og både Kahla og Mawenzi har vist interesse for Kipenzi, så vi holder øje med dem, og når det bliver muligt, vil dyrepasseren foretage graviditetstest. Og så håber vi, at flokken kan blive udvidet med flere unger, siger Richard Østerballe.

Navnet er ikke afgjort
Den nyfødte unge har endnu ikke fået et navn. Før er GIVSKUD ZOOs gorillaer er blevet navngivet af dyrepasserne, nogle gange har hovedsponsor for gorillaerne Sydbank stået for afgørelsen, og der har også været holdt navnekonkurrencer.

– Denne gang lægger vi det ud til vores følgere på facebook. Vi udvælger nogle navne, som geografisk passer til den vestlige lavlandsgorillas oprindelsesområde. Og så kan brugerne stemme om, hvilket navn de foretrækker, siger Richard Østerballe.

Allerede nu er det muligt for gæster at opleve den lille nye unge i GIVSKUD ZOOs gorillaanlæg.

Klik på ikonet og del artiklen på Facebook