Historiske kvaliteter bringes frem ved Skovløberhuset

Som en del af projektet Troldhedestien – Mødesteder og oplevelser for alle er Skov og Naturgruppen fra Nordhøj gået i gang med at forskønne området foran og omkring Skovløberhuset.

”Vi er utrolig glade for at være kommet i gang med projektet, og glæder os til at få Skovløberhuset og området omkring til at skinne” fortæller Lars Nord Rødtnes, pædagog på Nordhøj.

Indtil videre er skovhjælperne gået i gang med at fjerne jord, og finde de gamle pigsten frem, som længe har været begravet under jord. De vil i den kommende tid forbedre underlaget på plateauerne, reetablere trappen så den igen bliver flot og praktisk at gå på samt andre småprojekter. Målet er at Skovløberhuset og området lige omkring skal have de praktiske og æstetiske kvaliteter tilbage, som stedet historisk har haft. Dette gøres blandt andet for at understrege historiefortællingen om det idylliske sted i skoven, der igennem tiden har været omdrejningspunkt for vigtige begivenheder.

Skovløberhuset bruges i dag af daginstitutionen Skovbrynet, og de kommende måneder vil man derfor både kunne møde børnehaven og skovhjælperne i området.

Kommende planer

Området ved Skovløberhuset er en vigtig del af det overordnede projekt på Troldhedestien. Vest for Skovløberhuset bliver der etableret et opholdsplateau på engen med langbord, grill og bålsted. Plateauet bliver et trædække, som ved hjælp af en rampe gør det muligt for alle at komme ned i højde med engen. Ligeledes bliver der etableret en stationsbygning som blandt andet kommer til at rumme handicaptoilet, grejopbevaring, brændebank og vandpost. Etableringen af opholdsplateuet og stationsbygningen forventes at gå i gang i slutningen af august 2018.

Skov og Naturgruppen

Arbejdet bliver udført af Skov og Naturgruppen fra Organisationen Nordhøj. Skov og Naturgruppen har i de sidste mange år arbejdet som skovhjælpere i Stenderupskovene syd for Kolding. I løbet af de sidste par år har de ligeledes renoveret og passet området omkring Dybvadbro station. Flere gange om måneden laver de ligeledes gratis naturvejledning for børnehaver i Kolding Kommune. På gruppens Facebookside lægger de løbende videoer og billeder op af deres arbejde.

Det ikoniske skovløberhus

Et par kilometer ude af Troldhedestien fra Marielundsøen ligger Skovløberhuset, netop hvor den gamle Troldhedebane havde sit første trinbræt. I forbindelse med anlæggelse af Troldhedebanen, blev der oprettet et trinbræt, hvor stierne møder hinanden. Først et par senere blev det gamle bindingsværkshus flyttet dertil og blev bolig og traktørsted til skovløber A. Lauridsen og hans familie. De skulle holde styr på skoven og stå for servering af varme drikke for skovens gæster. Skovløberhuset blev hurtigt et udflugtsmål for natur- og kaf­feelskende borgere og mange traditioner har været knyttet til det lille bindingsværkshus. I dag holder Lions Club pinsemorgen foran huset, hvor der bliver serveret kaffe og brød.

3. april startede de arbejdet, som vil pågå de næste 2-3 måneder.
Foto: Kolding Kommune
Klik på ikonet og del artiklen på Facebook