Kolding Kommune vil lytte mere til de unge

Børne- og Uddannelsesforvaltningen går nu i gang med at se på muligheden for at etablere et forum for unge. ”Det er vigtigt at tage de unge med på råd”, siger udvalgsformand.

Hver dag træffer de 25 medlemmer af Kolding Byråd beslutninger, som vedrører os alle – også de unge.

Ungeråd
For at sikre, at de unge kommer til orde og føler sig hørt, vil Kolding Kommunes Børne- og Uddannelsesforvaltningen nu undersøge mulighederne for at etablere et ungeråd/ungeforum.

Klik på reklamen for lyd
Peg på reklamen for lyd

’Vi har mange forskellige råd i Kolding – fx Handicaprådet, Ældrerådet, Idrætsrådet. Men vi mangler et organ, hvor de unge mødes og fortæller os politikere, hvad de synes om de ting, der vedrører dem, siger Christian Haugk, der er formand for Børne- og Uddannelsesudvalget i Kolding Kommune.

Rejst af de unge selv
Emnet er blevet rejst af de unge selv, som mener, at der er behov for et sted, hvor unge mødes og snakker om de ting, de har på hjertet.

Få en Firma Video

Dit budskab bliver tydeligere og mere interessant for modtageren. Kan lægges på You Tube, Facebook, firmaets hjemmeside og på Kolding 24. Udfyld felterne og vi kontakter dig snarest muligt til en uforpligtende snak.

TV 24 – Firma Video til fornuftige priser  – Web: 24tv.dk

Børne- og Uddannelsesforvaltningen går nu i gang med en større designproces – en undersøgelse – af behovet. Arbejdet sker i tæt samspil med de unge, der skal være med til at genere inputs og ideer til et koncept for et ungeråd/ungeforum. De unge er repræsenteret ved Det Fælles Elevråd, Ungdomsskolens Ungeråd, De Studerendes Råd mv.

’Det bliver spændende at se, hvilken form for forum, de unge helst vil etablere. Skal det være et fysisk forum eller et internetbaseret forum? Det glæder jeg mig til at se, siger Christian Haugk og fortsætter:

’Kommunikationen mellem de unge og politikerne skal styrkes. Udover at se på muligheden for at etablere et ungeforum/ungeråd er Kolding Kommune også på andre planer ved at styrke samspillet mellem politikerne og de unge. Det er enormt vigtigt, at vi lytter til de unge, fordi det er dem, der i høj grad skal leve med de beslutninger, som vi træffer i dag, siger Christian Haugk.

Koncept afprøves i 2018 og 2019

Designprocessen skal udmunde i et koncept, der skal godkendes af Børne- og Uddannelsesudvalget i august 2018, hvorefter det afprøves frem til maj 2019.

I juni 2019 inddrages Børne- og Uddannelsesudvalget, hvis der er behov for eventuelle justeringer af konceptet. Derefter implementeres konceptet endeligt, og der foretages en evaluering af et ungeråd/ungeforum i juni 2021.

Klik på ikonet og del artiklen på Facebook