Kom til indvielse af Vamdrups nye åsted

Den 23. maj inviterer Vamdrup Skole, Vamdrup Byforum og Kolding Kommune alle interesserede til indvielse af et nyt åsted, som er etableret tæt på Vamdrup Skole Afdeling Øst på bredden af Kongeåen.

Foto: Vamdrups nye åsted. Fotograf: Katja Hartvig, Vamdrup Byforum.

Klik på reklamen for lyd
Peg på reklamen for lyd

En bedre og mere sikker adgang til Kongeåen for børnene fra skolen og daginstitutionerne og for borgerne. Sådan lød ønsket fra Vamdrup Skole og Vamdrup Byforum og efter tæt samarbejde med Kolding Kommune er en løsning nu realiseret i form af et åsted efter forbillede fra åstederne langs Kolding å.

Arrangementet begynder kl. 13.30, hvor børn og voksne fra Vamdrup Skole indvier det nye åsted sammen med borgmester Jørn Pedersen og formand for Lokaldemokratiudvalget Ole Alsted.

 

– Det bliver en særlig glæde at indvie det nye åsted i Vamdrup, som er skabt med et stærkt lokalt initiativ og engagement. Det nye åsted viser nemlig, hvor langt vi kan komme, når Kommunen samarbejder tæt med lokale kræfter, som der i den grad er masser af i Vamdrup, siger Ole Alsted, der holder indvielsestalen den 23. maj.

Fokus på læring

Det nye åsted består af en platform lavet i certificeret hårdttræ, et undersøgelsesbord i metal med en plexiglascylinder, hvor livet i åen kan undersøges, og en vandspiral, som kan trække vand op af åen ved hjælp af et drejehåndtag.

– Åstedet er lavet ud fra en grundtanke om, at pladsen skal være et aktivt sted for børnene fra den nærliggende skole og andre, der vil nyde og undersøge naturen og livet i åen på tæt hold. For skolen giver undersøgelsesbordet optimale muligheder for at undervise om smådyr og planter i og omkring vandløbet, fortæller landskabsarkitekt Thomas Thinghuus, der har skabt åstedet ud fra skolens og Byforums ønsker.

Det nye åsted fungerer også som et mødested med bænke, hvorfra man kan nyde den smukke natur ved Kongeåen. Bænkene fungerer samtidig også som en ”grejbank”, hvor skolen kan opbevare forskelligt udstyr.

Undersøgelsesbordet og bænkene er dækket af et sejl, så man kan opholde sig på åstedet i ly for regn og sol.

Klik på ikonet og del artiklen på Facebook