Læserbrev: 750 års jubilæum

Af Søren Rasmussen, viceborgmester (DF)

Vi kan alle i Kolding Kommune glæde os over en vellykket fejring, af Kolding og Koldinghus 750 års jubilæum den 5. maj. Vi kunne ikke have ønsket bedre vejr og det betød glædeligvis, at rigtig mange deltog i begivenheden. Med HM Dronningens deltagelse sammen med sine to søstre, gav det dagen en helt særlig dimension.

Koldinghus imponere atter og overgår sig selv. Jubilæumsudstilling ”Magtens smykker”, er ganske enkelt fantastisk. Har du ikke set den, så giv dig selv den oplevelse. Den er enestående smukt og interessant.

Det er heldigvis ikke slut med at markere jubilæet, der følger mange begivenheder. Vi kan bl.a. glæde os til festspillet i slotsgården på Koldinghus med Stig Rossen i hovedrollen. De af os der har oplevet det før, ved at det er en stor oplevelse med teater, i de historiske rammer.

 

Efter sommerferien venter så et historisk endnu en oplevelse ud over det sædvanlige, når der med lys, lyd, musik og effekter skaber et stykke medrivende og spektakulær historiefortælling på Koldingshus’ mure. Slottets dramatiske historie fortælles med hjælp fra musikere fra Sønderjyllands Symfoniorkester og Det Kongelige Teaters Opera.
Der er meget at glæde sig til, følg med på www.kolding750.dk.

Klik på ikonet og del artiklen på Facebook