Læserbrev: Demensvenligt samfund

Af Søren Rasmussen, formand for Seniorudvalget.

Stadig flere får demens ind på livet, enten fordi de selv rammes af sygdommen eller fordi de er pårørende, til nogen der rammes. Med det stigende antal seniorer, stiger også antallet af demente.
Kolding Kommune har en særlig forpligtelse over disse mennesker. For sygdommen kræver alle kræfter, af både den der har demens og de som er nære pårørende. Der er ofte ikke overskud til, at stå frem med ønsker og krav. Som Kommune er vi derfor forpligtet til, af os selv, hele tiden, at følge udviklingen, være fremme i skoene og sikre den bedst mulige hjælp, pleje og tilbud.
Vi har meget dygtige demenskonsulenter, årlig tilbagevendende foredragsrække om demens, godt uddannet personale, demenssikrede plejecentre og meget andet. Men vi kan og skal hele tiden blive bedre.

Et nyt tiltag er udsendelse af information til bus- og taxachauffører samt butiksansatte om demens og tilbud om korte kurser i hvordan man bedst muligt hjælper demente, når man møder dem og de har brug for hjælp. Det er blot et første skridt på vejen. Vi skal informere langt bedre og vi skal nedbryde det tabu, som stadig er omkring demens. For der er megen hjælp at hente når man ønsker det og der er meget man kan gøre ved en tidlig indsats.
Seniorudvalget skal i år udarbejde en ny demenshandlingsplan. Her er det vores håb, at mange mennesker vil bidrage, så vi får det bedst mulige grundlag for, at udvikle vores tilbud om hjælp og information.

Klik på ikonet og del artiklen på Facebook