Læserbrev: Skamlingsbanken for alle

Af Søren Rasmussen, viceborgmester (DF).

Den 21. marts var restauranten på Skamlingsbanken fyldt til bristepunktet. Der var orienteringsmøde om fredningen af Skamlingsbanken og det nye projekt for det smukke og historiske sted. Der var glædeligvis solid opbakning til det projektet ”Skamlingsbanken et nationalt samlingssted”.

Klik på reklamen for lyd
Peg på reklamen for lyd

24. april vedtog et enigt byråd så, at der rejses forslag om ny fredning af arealerne på Skamlingsbanken.
I Dansk Folkeparti glæder vi os over den opbakning der var ved mødet på Skamling og ligeledes over enstemmigheden i Kolding Byråd.
Skamlingsbanken er et klenodie, både naturmæssigt, historisk, kulturelt og nationalt. Vi har en forpligtelse til, at bevare stedet i respekt for alle delene. Men også vedligeholde og udvikle stedet, så flere har lyst til, at besøge Skamling for, at nyde naturen og få kendskab til historien. Med fredning, det nye besøgscenter og øvrige tiltag sikres netop dette.

Det er meget betryggende, at det bliver Musset på Koldinghus der skal stå for udstilling og formidling i besøgscentret. De er ualmindeligt dygtige.
Vi må håbe fredningssagen går i gennem, hurtigst muligt, så projektet kan komme i gang. Der er virkelig noget, at glæde sig til.

 

Klik på ikonet og del artiklen på Facebook