Nordisk verdensstjerne holder jul i Vejle Musikteater

Årets julekoncert i Vejle bliver ikke større, når verdensstjernen Sissel Kyrkjebø synger julen ind. Den 27. november i Vejle Musikteater, Store Sal. Billetsalget er startet.

Verdens sødeste verdenstjerne

Klik på reklamen for lyd
Peg på reklamen for lyd

Sissel Kyrkjebø behøver ingen præsentation. Hun en af de mest eftertragtede artister i verden, og ikke mindst en artist mange andre artister ønsker at samarbejde med; Diana Krall, Placido Domingo, Bryn Terfel og José Carreras og mange flere. Det er nu lykkedes Vejle Musikteater at få den smukke verdensstjerne til trekantsområdet, hvor hun giver en af sine fantastiske julekoncerter: Sissels Jul.

Verdensband i ryggen

Sissel Kyrkjebø kommer til Vejle med en sand palette af musiknobeliteter:

US: Tim Carmon – orgel, vokal, perc, mm (Eric Clapton, Paul McCartney, Stevie Wonder, Bob Dylan m.fl.)

UK: Wayne Hernandez – vokal(Tina Turner, Tori Amos, Madonna, Yusuf Islam m.fl.)

NO:  Steffen Isaksen – piano og keyboard.  NO:  Håvard Bendiksen – guitarer, trekkspill mm.

NO: Gjermund Silset – bass.

NO: Lars Andreas Haug – trumpet, trombone, sax, tuba

NO: Mai Elise Solberg – vokal perc, gitar mm

Fakta

Sissel Kyrkjebø har gjort sig bemærket både nationalt og internationalt og har bl.a. medvirket på soundtracket til filmen Titanic og samarbejdet med den danske musiker Sebastian. Hun er også kendt for at have sunget OL-hymnen under OL i Lillehammer, julekoncerter i Wien, Moskva og Salt Lake City samt sine duetter med sangere som Plácido Domingo, José Carreras, Neil Sedaka, Josh Groban, Warren G og Peter Jöback.

Sissel sang i børnekor fra hun var 9 år gammel, og som 11-årig vandt hun sin første lokale talentkonkurrence. I 1983 optrådte hun for første gang på tv.

I 1986 optrådte Sissel Kyrkjebø i pausen under Det Europæiske Melodigrandprix, som foregik i Grieghallen i Bergen. Samme år blev Sissels første album, Sissel, udgivet.

I 1994 optrådte Sissel under åbnings- og afslutningsceremonien for Vinter-OL i Lillehammer. Den verdensberømte tenor Plácido Domingo opholdt sig i Norge under OL, og faldt tilfældigvis over Sissels tidligere album. Han kontaktede hende, og næste dag indspillede de “Fire in your heart”, en engelsk version af “Se ilden lyse”. Plácido Domingo inviterede Sissel til at deltage i sin årlige julekoncert i Wien. Koncerten blev sendt på TV-stationer over hele Europa.

I 1997 turnerede Sissel med den irske gruppe The Chieftains i USA. De optrådte blandt andet i The Late Show med David Letterman. I sommeren 1997 var Sissel med til indspilingen af musikken til filmen Titanic. Filmmusikken blev solgt i 24 millioner eksemplarer.

Sissel Kyrkebjø er Ridder af 1. klasse af St. Olavs Orden.

 

Klik på ikonet og del artiklen på Facebook