SF: Behov for forbud mod sprøjtning og dyrkning omkring drikkevandsboringer

Ifølge TVSyd finder Trefor mange drikkevandsboringer med pesticider. SF´s Karina Lorentzen vil handle på sagen.

 Trefor har fundet pesticider i 15 ud af 80 selskabets drikkevandsboringer, og i syv af dem ligger indholdet over det tilladte i drikkevand. Det får SFs folketingskandidat og byrådsmedlem i Kolding Kommune til at gentage behovet for at forbyde sprøjtning og dyrkning omkring drikkevandsboringer.

– Det her er alarmerende, og vi er nødt til at tage et forsigtighedsprincip i forhold til vores drikkevand, som er en helt uvurderlig ressource. SF har tidligere nationalt og lokalt foreslået, at vi forbyder dyrkning og sprøjtning omkring drikkevandszoner, og sagen her understreger, at vi skal se at få det gjort, forklarer hun.

– Jeg har svært ved at forstå den politiske langmodighed på det her område. Det er da fint, at vi kan rense drikkevandet, men det bør jo ikke komme dertil. Vi skal sikre rent drikkevand til kommende generationer også, så vi vil lokalt genfremsætte vores forslag,

 

Trefor Vand er langt inde i overvejelser om at rense vandet, før det sendes ud til forbrugerne. Her kalder man kvaliteten af grundvandsressourcerne er for nedadgående, ligesom man har en forventning om, at finde flere og flere stoffer i det, efterhånden som man bliver dygtigere til at måle.

Klik på ikonet og del artiklen på Facebook