SF: Konfliktpenge skal gå tilbage til området

I dag behandles SF´s forslag om, at Kolding Kommunes sparede konfliktmidler ved en lockout ikke skal bruges til at lappe huller i vejene, men skal gå tilbage til området i form af efteruddannelse og vikardækning.

I dag behandles et forslag fra SF i byrådet om, at sparede konfliktmidler i forbindelse med en eventuel lockout ikke skal gå til almindelig drift så som at lappe huller i vejene. Forslaget skal sikre sig, at en kommune ikke kan konflikte sig til besparelser:

– Jeg håber stadig, der kommer en forhandlingsløsning mellem parterne. Men der er noget skævt i, at en konflikt på det offentlige område kan sikre en kommune en behagelig besparelse, og det er faktisk modsat det private, hvor en strejke eller lockout vil være forbundet med tab. Det giver en ulige forhandlingssituation, forklarer byrådsmedlem og økonomiudvalgsmedlem, Karina Lorentzen

– Derfor har vi i SF foreslået, at hvis der kommer en konflikt, skal pengene gå tilbage til området. Der skal ikke kunne spares noget på konflikten. Det håber vi at få opbakning i byrådet til i dag.

Det er Laust Høgedahl, forsker ved Center for Arbejdsmarkedsforskning, AAU, der har undersøgt forskellene mellem det offentlige og private arbejdsmarked – og som har påpeget problemet og har stillet forslaget som en forbedring af den danske model.

Klik på ikonet og del artiklen på Facebook