Stjerne-jazznavn fra Weather Report i Vejle Musikteater

Jazznavnene står i kø i Vejle Musikteater, når Peter Erskine, bedst kendt fra det ikoniske band Weather Report, samler all-star jazzband med Kenny Werner, Cæcilie Nordby, Benjamin Koppel og Johannes Weidenmueller. Sammen giver de en helt unik jazzoplevelse i Vejle Musikteater den 8. juni. Koncerten arrangeres i et samarbejde mellem JIVE og Vejle Musikteater.

Stjernebesætning
Danmarks mest succesfulde og produktive saxofonist Benjamin Koppel stiller sig i spidsen for en veritabel allstar-gruppe af jazzmastodonter, så er der uundgåeligt en unik musikoplevelse i vente.

Den amerikanske stjernetrommeslager Peter Erskine, kendt fra så ikoniske grupper som “Weather Report”, “Steps Ahead” og “Bass Desires” har for længst skrevet sig ind i historiebøgerne som en af de mest stilskabende jazztrommeslagere.

Den amerikanske toppianist Kenny Werner voksede som musiker op sammen med vennerne John Scofield og Joe Lovano og er, ligesom disse jazzberømtheder, en af de mest virtuose og lyriske pianister på den internationale scene. Herudover er han den måske mest indflydelsesrige musikunderviser, der er chef for sit eget fakultet på verdens fineste jazzkonservatorium, Berklee School of Music i Boston, der er opkaldt efter Werners best-seller, bogen “Effortless Mastery”.

Kontrabassist Johannes Weidenmueller er ligeledes en af New Yorkerscenens mest eftertragtede musikere, der udover at være underviser på bl.a. den fornemme Manhattan School of Music også er forfatter til en række uhyre succesfulde lærebøger om bla. polyrytmik. Johannes har iøvrigt spillet med alt og alle, fra Wynton Marsalis over Benny Golson til Mike Stern og mange flere.

 

De fire stjernemusikere får selskab af ingen ringere end en af Europas fineste sangerinder, vores egen Cæcilie Norby, der som en af de få Skandinaviske sangerinder virkelig har skabt sig en international karriere med bla. talrige udgivelser på så store pladeselskaber som Blue Note Records og ACT Music.

Klik på ikonet og del artiklen på Facebook