Stor interesse for international vinfestival på Koldinghus

Der er dømt vinhygge og god stemning for alle pengene når Vestergaard Wines og Kolding Vinhandel den 28. oktober sammen med vinbønder fra hele verden omdanner Kirkesalen og Riddersalen på Koldinghus til et hyggeligt vinmekka. Heldige gæster kan en hel lørdag eftermiddag smage på over 150 unikke vine fra store dele af vinens verden, møde folkene bag vinene og nyde lidt lækkerier fra Fylke, det nye eksklusive cateringkoncept fra anmelderroste Sdr. Bjert Kro.

Kolding Vinfestival er navnet på denne unikke begivenhed, som afholdes for tredje år – denne gang blot endnu større, flottere og mere eksklusiv end tidligere år, hvor begivenheden har gæstet både Parkhallen og Glassalen på Zleep Hotel. Den gang foregik arrangementet under navnet Kolding Vinmesse, men i år har man skabt en ny og mere eksklusiv oplevelse under nyt navn: ”Vi har længe haft et godt øje til de smukke, historiske og unikke lokaler på Koldinghus,” forklarer arrangør Kristian Vestergaard Frandsen fra Vestergaard Wines, ”og da muligheden bød sig takkede vi naturligvis straks ja!”

– ”Med lokalerne på Koldinghus har vi endelig fundet nogle unikke omgivelser, der til fulde matcher vores unikke og eksklusive vine, og derfor giver vi den i år ekstra gas med en større fest og et mere passende navn,” fortsætter Kristian men understreger dog, at selvom omgivelserne er blevet større og flottere, er meget dog stadig, som de besøgende fra tidligere år husker og ønsker det:
Mod et billetgebyr på 249 kroner kan gæster frit smage på over 150 vine, som Vestergaard Wines selv importerer fra unikke producenter fra store dele af vinens verden, og samtidig nyde lidt godt og spændende til ganen fra de dygtige kokke fra Fylke, som i år står for forplejningen til arrangementet. Men ikke nok med det. Som noget helt unikt er det på Kolding Vinfestival for en stor del af vinhusenes vedkommende vinbønderne selv, der har taget turen fra deres vingårde rundt omkring i verden for at præsentere og skænke deres vine. Gæsterne til Kolding Vinfestival kan altså høre hele historien om vinen fra drue til færdigt produkt fra de mennesker, der bogstavelig talt selv har haft hænderne med i hele processen, og det er netop denne oplevelse, der igennem årene har været med til at skabe stor interesse omkring arrangementet.

BILLETSALGET BULDRER AFSTED
Billetter til arrangementet kan købes i Kolding Vinhandel eller via Billetto.dk, og det anbefales at man ikke venter for længe med at holde sig til. Billetsalget går rent ud sagt strygende, og arrangørerne forventer da også at måtte melde alt udsolgt i år. Hvornår præcis det sker, vides ikke, men man kan dog med slet skjult entusiasme melde, at over halvdelen af billetterne til arrangementet er blevet revet væk i løbet af den første måned, de har været til salg.
Kolding Vinfestival løber traditionen tro af stablen i tidsrummet 13 – 17 lørdag d. 28. oktober, hvor der vil være smagsprøver ad libitum på vine fra Vestergaard Wines’ sortiment. Herefter vil gæsterne forhåbentligt fortsætte festen i Koldings charmerende midtby og få en hyggelig aften sammen. Der er nemlig i år gjort en ekstra indsats for at trække gæster fra både Kolding og andre større byer i oplandet med til festivalen.

Med Koldinghus’ centrale placering tæt på både offentlig transport og midtbyen er det samtidig blevet endnu nemmere for folk fra nær og fjern at kigge forbi Koldings store vinevent, og dermed håber arrangørerne også at folk ikke kun vil tage til takke med oplevelsen på Koldinghus, men også lægge vejen forbi andre af byens hyggelige små hjørner inden turen går hjemad.

YDERLIGERE INFO
Kolding Vinfestival arrangeres for tredje år i streg af de to familiefirmaer Vestergaard Wines og Kolding Vinhandel. Der forventes i år over 300 besøgende til festivalen samt deltagelse fra minimum 10 vinhuse, som sammen med lokale hjælpere vil præsentere over 150 vine. Se gerne mere info på Kolding-Vinfestival-2017

Klik på ikonet og del artiklen på Facebook