Verdensmusikken indtager Christiansfeld

Under overskriften ’Fra 1700-tallets barokmusik til verdensmusik’ vil verdensarvsbyen summe af liv og god musik hen over bededagsferien.

Årets musikfestival i Christiansfeld bliver en smeltedigel af orkester-, ensemble-, kvartet- og kormusik fra hele Europa, der møder western swing, folkemusik samt dans og musik fra Afrika, spillet af professionelle musikere. Programmet for Christiansfeld Festival bliver dermed en bred vifte af koncerter, der giver smagsprøver på forskellige genrer fra Christiansfelds musikarkiv til verdensmusik.

– Festivalen tager udgangspunkt i byens særlige kulturtradition, der har ført til, at byen i 2015 blev optaget på UNESCO’s prestigefyldte liste over verdenskulturarv, fortæller site manager Birgitte Lamp, der står i spidsen for byens formidlings- og informationscenter, og fortsætter:

– Vi håber, at rigtig mange har lyst til at komme og deltage i en eller flere af de mange koncerter, og når man først er her, kan man jo også benytte lejligheden til at tage på en guidet tur, nyde det hyggelige byliv og den helt særlige stemning.

To gratis koncerter under åben himmel

De fleste koncerter foregår i Brødremenighedens Kirke og i Søstrehusets korsal, hvor der er en forrygende akustik. Om fredagen er der også to udendørs koncerter på den smukke Kirkeplads.

Den første er med Doctor Django & his Nurses, der trækker musikalske tråde tilbage til westernswing genren fra 1930’erne og 1940’ernes varme amerikanske sydstater.

Derefter lægger Danmarks ældste Afrikadansegruppe, Utamaduni Dance Troupe, vejen forbi med deres smittende og stemningsfyldte sceneshow. Alt sammen indvævet i farverige traditionelle kostumer, instrumenter og rekvisitter.

De to udendørs koncerter er gratis, de øvrige koncerter koster 100 kr., og for 400 kr. kan man købe en partoutbillet med adgang til alle koncerterne.

Gastropubben ”Barley & Grapes” sælger i løbet af festivalen en ’festivalmenu, og der bliver mulighed for at hænge ud med kunstnerne i den hyggelige café i Søstrehuset,

Billetter kan købes på forhånd og ved indgangen – se det fulde festivalprogram og meget mere på www.christiansfeldfestival.dk og www.christiansfeldcentret.dk

Om Christiansfeld Festival
Musikfestivalen afspejler den righoldige musik- og sangkultur, som har udgjort vigtige aspekter i det liv, som indbyggere i Christiansfeld og medlemmer af Brødremenigheden har levet de sidste 250 år.

Menigheden har altid haft et intensivt musikliv i sin hjemby og været åben for andre kulturers udtryk. Musik og sang er i det hele taget en vigtig del af Brødremenighedens identitet verden over.

Musikfestivalen afholdes i et samarbejde mellem Brødremenigheden, Christiansfeld Centret, Kolding Musikskole, Sønderjyllands Symfoniorkester og Klassisk Christiansfeld.

Herudover støttes festivalen økonomisk af Region Syddanmark, Augustinus Fonden, Kolding Kommune, From Grafisk, Meny, Martensens Boghandel og HM Byg.

Klik på ikonet og del artiklen på Facebook