Advarsel til ældre borgere: Tricktyve på spil i Vejle og Kolding

Kan du hjælpe med at finde disse tricktyve. Foto: Shutterstock

Et opslag i Facebook Vejle tiltrak sig meget opmærksomhed i løbet af søndagen. Her fortæller en af gruppens brugere, at hans 92-årige mor er blevet bestjålet af tricktyve. Politiet er på sagen.

"Min svigermor på 92 har netop fået stjålet sin pung i sit hjem (beskyttet bolig i Vejle). En lille kvinde (ca. 160 cm) og en stor (fedladen) mand (ca 180-185) af østeuropæisk udseende (og talte udenlandsk) fulgte efter hende hjem og bad om (med ‘tegnsprog’) at låne en telefon og en notesblok," fortæller Flemming Madsen om den begivenhed, der resulterede i, at hans mor blev franarret sin pung.

"Mens hun finder det frem i sit køkken stjæler kvinden en pung inkl. penge, kort mv. fra min svigermors taske. Og de forsvandt herefter meget hurtigt. 10-15 min efter tyveriet forsøger de forgæves at hæve fra en automat i Vejle," fortsætter han sit opslag.

Politiet blev herefter tilkaldt og de tog opgaven meget seriøst. Der blev foretaget DNA-prøver og tjekket videoovervågning. Nu håber Flemming Madsen, at tyvene hurtigt bliver fanget.

"Lad os krydse fingre for at disse usle og nederdrægtige tyve bliver fanget hurtigst muligt og stillet for en domstol. Dejligt at mærke den seriøsitet som politiet tog denne anmeldelse med," slutter han sit opslag af med.

Politiet har oplyst til VAFO.dk, at tricktyvene sandsynligvis er på spil i både Kolding og Vejle. Der var nemlig også indberettet en lignende sag i Kolding senere på søndagen.

De to tricktyve beskrives således: Kvinden er mellem 40-55 år, cirka 160 centimeter høj, med mundbind, gråt tørklæde og iført en lang sort frakke.

Manden er mellem 40-55 år, 180-185 centimeter høj, fedladen, lettere brun i huden, med mundbind under hagen, blålig vest, grå trøje og cowboybukser.

Sydøstjyllands Politi hører gerne fra vidner eller andre, der kan genkende parret ud fra beskrivelsen, på telefonnummer 114.