DMI med opsigtsvækkende melding: Ikke set i årevis

Foto: Shutterstock

Fredag morgen kommer DMI med en opsigtsvækkende vejrmelding.

Hvis du synes der var godt og grundigt hundekoldt, da du trådte ud af døren i morges - så er det bestemt ikke helt fortkert. Det har nemlig været den koldeste nat i Danmark, i intet mindre end ni år. 

Det oplyser vagthavende meteorolog hos DMI, Martin Lindberg, til B.T. 

“Vi har haft en meget kold nat. Indtil videre er det koldeste, vi har målt minus 18 grader i lufthavnen i Odense. Hvis jeg ser rigtig i statistikerne, så er det den koldeste nat i ni år,” lyder det fra ham.

Men de minus 18 grader i Odense er ikke det koldeste. Fredag morgen er der blevet målt minus 20,4 grader i Horsens omkring klokken 06.45, skriver TV 2, og det er den laveste temperatur målt i Danmark siden februar 2012. Den gang nåede temperaturen ned på minus 21,1 grader.

Weekendens vejr byder heller ikke ligefrem på høje temperaturer - dog melder DMI om smukt vejr.

Ned til 18 graders frost

Fredag bliver tørt og solrigt, med temperaturer mellem 0 og 4 graders frost. Svag til jævn vind, hvor Bornholm kan få op til frisk vind. I nat venter endnu en kold nat, med tørt og klart vejr og temperaturer ned til mellem 8 og 18 graders frost.

Lørdag tørt og solrigt vejr, hvor der dog først på dagen kan være en lille risiko for lokal rimtåge på Fyn og i Sønderjylland., Temperaturer mellem 1 grads frost og 2 graders varme om dagen, med svag til jævn vind. Om natten bliver det endnu engang tørt og klart, med temperaturer ned mellem 7 og 15 graders frost.

Søndag er der først på dagen igen mulighed for lokal rimtåge, men ellers mest tørt og overvejende solrigt. Temperaturer mellem 2 graders frost og 2 graders varme. Om natten mest klart og tørt - dog efterhånden skyet i Jylland. Nattens temperaturer kommer ned mellem 7 og 15 graders frost.