Lokal vinbar og cafe åbner for nye muligheder i Kolding Midtby med nyt orangeri

Vinbaren i AL Passagen forlænger sæsonen med udendørsservering med sit nye orangeri og drømmer om at vise VM-kampe på storskærm i november og december. (Foto: Vinbaren)

Vil du sidde udendørs med et glas vin i hånden og se Danmarks kampe på storskærm i Kolding Midtby, når der er VM i november og december?

Vinbarens gæster kan nu året rundt nyde deres mad og vin med følelsen af at sidde under åben himmel, uanset om vejret er regn, blæst, sol eller sne. Vinbaren har bygget til med et orangeri på 120 kvadratmeter med plads til 50 spisende gæster og selskaber på serveringsarealet mellem Vinbaren og Kål & Co, hvis gæster også får plads i orangeriet.  

Vinbarens indehaver, Morten Strøh, fortæller, at orangeriet allerede trækker gæster til midtbyen og AL Passagen, selvom det først åbnede i begyndelsen af juni.

Faktaboks

VICA Danmark bygger orangerier, udestuer, pavilloner og drivhuse som isolerede helårsløsninger og uisolerede sæsonløsninger, der forlænger foråret, sommeren og efteråret. Virksomheden har showrooms i Kolding og Køge. Kontoret på Nordager i Kolding er samtidig VICA Danmarks hovedkvarter.

“Vi har godt pakket med gæster og selskaber i orangeriet, som er booket til bryllupper, runde fødselsdage og konfirmationer. Et orangeri var præcis det, der skulle være her. Du finder heller ikke et gårdmiljø med et rum som dette orangeri oveni. Vinbaren er ikke så stor, så det ekstra rum giver plads til langt flere gæster,” siger Morten Strøh. 

Et orangeri med specifikke mål til AL Passagen

Orangeriet er leveret og monteret af den lokale virksomhed VICA Danmark på Nordager i Koldings nordlige bydel. 

“VICA tilbød en komplet løsning og tog ansvar for hele processen fra byggeansøgningerne hos kommunen til det færdige orangeri, som er speciallavet efter mål, så det passer ind i præcis det rum, vi har mellem bygningerne. Vi har haft en god dialog om ønsker og muligheder og er glade for det færdige orangeri,” siger Morten Strøh. 

Fordi orangeriet kombinerer udendørs og indendørs, smelter det også i overført forstand årstiderne sammen til en femte årstid, som gør, at vi kan sidde ude hele året uanset vejret. 

“Med tanke på den tid, der venter efter sommeren, får vi med orangeriet muligheder, vi ikke havde før. Denne helårsgård forlænger vores sæson med udendørsservering ud over sommermånederne. Vi havde eksempelvis ikke haft mulighed for at vise VM på storskærm for vores gæster i slutningen af året uden orangeriet,” siger Morten Strøh.