Femdobbelt gazellevinder overtager konkurrent og øger vækstambitionerne yderligere

Pressefoto: Thomas Kronberg & Dan Due Nielsen

Glashusproducenten VICA Danmark overtager Alument Outdoor i Fredericia og øger vækstturboen. Alument Outdoor bringer et komplementært produktudvalg og kendskab ind i VICA Danmark-koncernen.

Åbenlyse synergier med et meget komplementært produktprogram samt udtalte vækstambitioner ligger til grund for VICA Danmarks overtagelse af Fredericia-virksomheden Alument Outdoor. VICA laver rum i glas i eget brand og med direkte salg til forbrugeren, eksempelvis orangerier, drivhuse, udestuer og pavilloner, mens Alument Outdoor laver pergolaer, overdækkede terrasser, solafskærmninger og glasværn.

Alle Alument Outdoors 12 medarbejdere kommer med over i det nye VICA Danmark-ejerskab, som nu nærmer sig de 80 medarbejdere. Forventningen til omsætningen i år ligger over 200 millioner kroner, men direktør Dan Due Nielsen ser ikke, væksten stopper der.

”Vi skal fortsat vækste, og integrationen af Alument Outdoors produkter i porteføljen styrker vores fundament yderligere. Vi har forberedt virksomheden til yderligere skalerbarhed, både i Danmark og også udlandet,” siger Dan Due Nielsen, der afløste de to grundlæggere Carsten Burles-Piihl og Anders Christiansen i december 2021 og blev sat i spidsen for eksekveringen af den definerede vækstagenda.

”Opkøb har hele tiden været defineret som en af vækstvejene, og Alument Outdoor passer utrolig godt til os, både hvad angår produkter, men også virksomhedens værdier som ejerledet virksomhed med Thomas Kronberg i spidsen, der kommer med over i VICA Danmark,” forklarer Dan Due Nielsen, der også har ansvaret for RUMM Living, der sælger interiør og tilbehør til specifikt uderum i glas og alu/PVC.

”Jeg er glad for at overlade en virksomhed i god form til VICA Danmark og blive del af deres vækstrejse. Det har betydet meget for mig, at hele teamet kommer med over for at bidrage med deres knowhow og engagement,” siger sælger og hidtidig ejer, direktør Thomas Kronberg, Alument Outdoor.

”Alument Outdoor får en helt ny og anden eksponeringsmulighed med VICA Danmarks velsmurte salg- og marketingstruktur, og synergierne på produkter og indkøb er åbenlyse. Og så er jeg glad for, at VICA har omtrentlig det samme familiedrevne DNA, som Alument Outdoor har været drevet efter,” siger Thomas Kronberg, der er med hele vejen i integrationen af sin virksomhed i VICA-organisationen.

”Vores vækstplan er at forædle vores servicekoncept yderligere, så kunderne får en totaloplevelse hos os med hjælp til design af uderummene i glas til indretning og ikke mindst hele projekteringen og gennemførelsen af byggerierne – og så selvfølgelig nem adgang til at se alle mulighederne i egen baghave ved brug af 3d-teknologi og visualiseringer, enten i vores showrooms i foreløbig Køge og Kolding eller via online-service,” forklarer Dan Due Nielsen, der selv har en fortid i Huskompagniet-koncernen.

”Vi skal over tid intensivere vores salg til udlandet, Norge og Sverige især, måske også Tyskland, men nu skal vi i første omgang integrere Alument Outdoor og booste salget af VICA og Alument Outdoors produkter i Danmark, hvor der stadig er stort potentiale og mange købestærke husstande og erhvervsvirksomheder, som er et yderligere fokusområde. Virksomheder vil lave lækre opholdsrum til afslapning og kreative processer for deres medarbejdere og kunder, og her har vi det helt rigtige udbud,” mener Due Nielsen.