Nybyggerne-vinder uddeler sine bedste tricks til grøn indretning i Kolding

Foto: Kolding Kommune

Når karavanen Danmark for Målene rammer Kolding-området lørdag den 25. maj, vil Lise Vandborg, blogger, instagrammer og tidligere vinder af TV-programmet Nybyggerne, give inspiration til at genbruge og upcycle, både i hjemmet og i garderoben.

Lise Vandborg taler dermed direkte ind i temaet Genbrug og Cirkulær økonomi og verdensmål nr. 12, og hun har noget at have det i. Siden hun og hendes mand, Michael Stig Christensen, vandt TV-programmet, har de udelukkende benyttet genbrugs- eller selvbyggede møbler i indretningen af deres hus.

Arrangementet er en del af den store Danmark for Målene-kampagne, som hen over sommeren besøger 48 danske byer. Målet er, med spændende aktiviteter for hele familien, at udbrede kendskabet til FN’s verdensmål og bidrage til bæredygtig udvikling. Arrangementet på lørdag foregår i Bjert på Stenderuphalvøen, Løgervej 2, over for Rema 1000 fra kl. 11 til 15.

Kl. 14 går Lise Vandborg på scenen med idéer og tricks til alle, der gerne vil tænke mere cirkulært og lidt mere på miljøet, når de bygger og indretter sig i hus eller lejlighed.

Ud over at lytte til Lise Vandborg, kan du i de forskellige pavilloner tage på skattejagt, deltage i en konkurrence om at tegne den mest bæredygtige fremtid, sortere byggematerialer med en lille gravko, lave gamle t-shirts om til indkøbsnet, tage en selfie med verdensmålene og meget mere. Der er bæredygtig fairtrade-kaffe til alle på pladsen. 

Alle er velkomne til arrangementet, som er gratis.

Danmark for Målene i Kolding Kommune

Her kan du se, hvornår de øvrige arrangementer i kampagnen finder sted:

Lørdag den 15. juni, kl. 11-15: Christiansfeld. Tema: Fødevarer i balance. Gæst: Anne Hjernøe

Lørdag den 3. august, kl. 11-15: Akseltorv, Kolding. Tema: Emballage som ressource. Gæst: Katrine Bille

Lørdag den 24. august, kl. 11-15: Kolding Storcenter. Tema: Energi i by og bolig. Gæst: Søren Dahl

Lørdag den 14. september, kl. 11-15: Akseltorv, Kolding. Tema: Natur og grøn omlægning. Gæst: Mikael Jarnvig

På kommunens hjemmeside kan du læse mere om kampagnen og de enkelte arrangementer.