Det sker i Kolding: Mindedag for Kim Larsen, Adressaten Ubekendt og Jorden rundt på 80 dage

Kim Larsen og resten af Gasserne er med på dokumentarfilmfestival om musik. Foto: PR

En ny uge er startet, og i denne uge er der meget Kim Larsen på programmet. Det er snart et år siden, at han døde, og derfor er der meget fokus på ham i denne tid.

Hvis du ikke ved, hvad du skal bruge ugen på. Så giver Kolding24 dig som altid en oversigt over ugens begivenheder, så du bare skal vælge.

Musik Dokumentar Festival: Gasolin

Vi er nået til den sidste dag i Musik Dokumentar Festivalen, som vi skrev om i sidste uge. Festivalen slutter af med Gasolin, og du kan komme og se musikdokumentarfilmen om Gasolin. Den 30. september er det et år siden, at Kim Larsen døde, så derfor er det også oplagt, at mindes ham med denne film. I filmen kan du se historien om, hvad der blev af Danmarks største rockband nogensinde.

”Det er den sande historie om et utroligt sammentømret band, som formåede at bruge det meste af deres vågne timer sammen over en niårig periode med daglige konflikter. De havde vilde ambitioner fra den spæde start, og selv når tingene virkeligt gik helt galt, som da de forsøgte at erobre Amerika, - holdt de stædigt på deres tro om, at alt er muligt. "Grib dagen og alle dens muligheder' - er moralen med historien. Fulgt af den legendariske musik er filmen en celeber rejse ind i Gasolin's univers krydret med ånden fra den tid. En ånd som mange mennesker stadig ønskede var repræsenteret i dag.”

Læs mere her.

Adressaten Ubekendt

Du kan opleve En tragisk fortælling af Kathrine Kressmann Taylor, når to af dansk teaters største stjerner, Søren SætterLassen og Lars Mikkelsen, er med i danmarkspremieren på denne klassiker.
Adressaten ubekendt er en smuk og tragisk fortælling om venskab, om nazismens fremmarch i Tyskland og om to mennesker, der mister fodfæstet i den nye verdensorden. Det er en advarsel til samtiden mod nazistisk inficering og til eftertiden, om de små skridt, der fører til menneskelig tragedie og katastrofe.

Læs mere her.

Mindedag for Kim Larsen

I denne uge er der endnu mere Kim Larsen på programmet. Det er et foredrag om hans  unge år.

Kim Larsen døde d. 30. september sidste år, derfor byder Koldingbibliotekerne velkommen til en mindedag for spillemanden. Til at holde foredraget er Jens Andersen inviteret. Han er forfatter bag bogen om Kim Larsen. Efterfølgende vil Rabalder - Gasolin' & Kim Larsen Kopiband spille nogle af Kim Larsens mest kendte sange.

Læs mere her.

Jorden rundt på 80 dage

Den 29. september kan du opleve en musikalsk, operetteagtig komedie som er lavet frit efter Jesper Kleins og Flemming Jensens stykke "Jorden rundt i 80 dage". Dette stykke var lavet efter  Jules
Verne´s "Le tour du monde en quatre-vingts jours".

I det gamle stykke spillede Jesper Klein og Flemming Jensen forestillingen op mod 200 gange med alle roller 52 spillet af dem. Denne gang er skuespillerskaren udvidet til fire skuespillere og rollerne spilles af Jacob Morild, Thomas Mørk, Lisbeth Kjærulff og Kim Hammelsvang. Manuskript og instruktion står Flemming Jensen stadig bag.

Læs mere her.