Hylkedalen markerer Naturens Dag med trailløb, klappefår, krolf og meget andet

Hylkedalen bliver fuld af aktiviteter under Naturens Dag. Foto: Shutterstock

Hylkedalen sættes i bevægelse på Naturens Dag d. 8. september. Interesserede kan være med til trailløb, krolf, petanque, skovmeditation og meget mere, ligesom man også kan møde græssende får, lære om klimatilpasning i øjenhøjde, lave bål, spise snobrød og andre spændende aktiviteter, der giver sved på panden.

Naturens dag har hvert år et tema og i år er temaet ”Mærk naturen”, hvor det handler om at bruge sanser og bevidsthed. I Hylkedalen kan besøgende komme med på en skovmeditation med Christina Meinert, der på et udvalgt sted i naturen vil guide dem gennem en halv times meditation.

”Skovmeditationen kan lære dig, hvordan du kan bruge skoven til at lade op, få mere energi og en bedre nattesøvn”, fortæller Christina Meinert fra Nature Academy

Hvis man foretrækker den fysiske måde at mærke naturen på, kan man tage med Finn Thomsen på trailløb rundt i Hylkedalen eller lave OCR (Obstacle Course Racing) med Move it. ”Her vil deltagerne i stedet komme til at mærke landskabet i lårene og mærke morgenduggen og mudder, der sniger sig op omkring løbeskoene”, smiler Finn Thomsen fra FiT-trailrun.

Hylkedalen i bevægelse byder på masser af andre aktiviteter både med og uden træningstøj. Både petanque og krolf, orienteringsløb og cykeltur med egen racer, naturaktiviteter, klappefår og bål.

Få indblik i Hylkedalens fremtid

Mød også Kolding Kommune og Blue Kolding, der fortæller om klimatilpasning, trailcenter og udviklingsplanerne for området. ”I foråret afholdte vi et stort borgermøde omkring trailcenteret, klimaprojektet og en samlet udviklingsplan for Hylkedalen og nu giver vi igen borgerne mulighed for at komme forbi til en snak om de mange planer”, forklarer formidlingskonsulent og naturvejleder Nanna Winbladh.

Arrangementet er gratis og man kan komme, når man vil i tidsrummet kl. 10-13. Aktiviteterne er fordelt tre steder i Hylkedalen. Parkering ved Seest Idrætspark, Holbergsvej 50, 6000 Kolding – følg derfra de orange flag til aktivitetsområderne.