Nogle af Danmarks absolut fineste smykker udstilles i Kolding

Et af de udstillede smykker. Foto: Koldinghus

I april skiftede Statens Kunstfonds Smykkesamling hænder, da smykkerne blev overtaget af Koldinghus. Nu udstilles samlingen.

Samlingen består af ca. 300 smykker af høj kunstnerisk kvalitet, som Statens Kunstfond siden 1978 har indkøbt af de mest anerkendte og eksperimenterende smykkekunstnere i Danmark. 4

Fra 29. september kan alle 300 smykker ses samlet i udstillingen Vores Smykker på Koldinghus. Udstillingen kommer til at rumme noget af det ypperste danske smykkekunst fra fem årtier, og bliver en enestående mulighed for at se udviklingen i nutidig dansk smykkekunst.

Udstillingen på Koldinghus bliver både permanent og dynamisk. Samlingen er langtidsdeponeret på Museet på Koldinghus og samtidig forandrer den sig løbende, når smykkerne er ”på arbejde” enter med individuelle lånere eller i større rejseudstillinger i udlandet og når nye smykker tilføjes samlingen. Museets gæster vil derfor løbende kunne opleve nye historier i udstillingen og får måske også anledning til selv at låne et smykke og bidrage med et nyt lag til historien.

”Det bliver en udstilling med masser at tale om. For samlingen består af cirka 300 bærbare kunstværker fra elegante armbånd og klassiske ure til brocher med politiske budskaber, og kropssmykker, der udfordrer bærerens bevægelser; skabt i alt fra ædelmetaller til skuresvampe, rå diamanter og polerede billardballer. Samlingens enestående kvalitet består både i det høje kunstneriske niveau i de 300 smykker af kontemporær dansk smykkekunst, men mindst ligeså meget i udlånsordningens demokratiske perspektiver,” fortæller udstillingens kurator Anni Nørskov Mørch i en pressemeddelelse. 

Udstillingen åbner 28. september kl. 14.00 på Koldinghus. Program for åbningen: …