Renovering af bro trækker ud: Varer flere uger endnu

Renoveringen af broen på Kongebrogade kommer til at tage lidt længere tid end først antaget. Foto: Kolding Kommune

Renoveringen af broen over Kolding Å på Kongebrogade i Kolding trækker lidt ud, og broen ventes nu først åbnet for trafik i slutningen af uge 34.

”Oprindeligt havde vi håbet at kunne åbne broen igen 7. august, men entreprenøren kommer nok til at bruge et par uger ekstra. Nu taler vi i stedet om åbning 23. august. Det er selvfølgelig ærgerligt, men arbejdet skal udføres,” siger Kim Bauenhøj Jensen, fagansvarlig ved Kolding Kommune.

Den omfattende renovering af broen er nødvendig. Broen er utæt, og der ophober sig fugt, vand og skidt i konstruktionen.

”Først når man får skrællet belægningen af, kan man helt præcist vurdere behovet for renovering, og her har der altså vist sig flere følgeopgaver,” siger Kim Bauenhøj Jensen i en pressemeddelelse.

Nu bliver skaderne udbedret, og broen får ny fugtisolering og belægning. Mens arbejdet står på, vil Kongebrogade være spærret for al trafik hen over broen, men der vil stadig være fri adgang til f.eks. Ågade og parkeringspladsen ved Holmsminde.

Trafikken i den sydlige del af Kolding midtby er påvirket af flere vejarbejder i øjeblikket. Foruden broen på Kongebrogade er BaneDanmark i gang med at renovere broen over jernbanen på Buen, og på Tøndervej mellem Warmingsgade og Bjerggade udskifter TREFOR Vand en vandledning.