Søndergade omdannes til jazzet oase

Smooth jazz og grønne farver vil præge Søndergade gennem hele Kulturnatten. Foto: Shutterstock

Når Kulturnatten omsvøber Kolding den 23. august, og byen giver genlyd af fest, farver og spændende oplevelser, så kan man igen i år tage en stille pause i Søndergade, der vanen tro omdannes til en grøn oase midt i byen.

For sjette gang trækker Søndergade i grønne klæder og forvandler strækningen mellem Sydbanegade og jernbanebroen til en oase af hyggekroge, hvor du kan nyde synet og duften af de mange træer, blomster og grønne planter og drikke en kold fadøl. Også i år er der fokus på FN’s Verdensmål og bæredygtighed.

"Grøn Søndergade er stedet, hvor man kan gå hen og hvile øjne og ører midt i Kulturnattens fest og larm, men det er også stedet, hvor man kan blive klogere på, hvad vi gør i Kolding for at blive mere bæredygtige og få inspiration til en grønnere hverdag," fortæller Stella Steen Jensen, programleder for cirkulær økonomi i Kolding Kommune.

Helt konkret er der mulighed for at få et gratis eksemplar af et spritnyt hæfte, ’Fra verdensmål til hverdagsmål’ med hjem. Her kan du læse om de mange grønne og bæredygtige initiativer, der spirer frem i hele Kolding kommune. Hæftet rummer også tips og tricks til, hvordan man selv kan komme i gang med at blive mere bæredygtig.

I gaden kan du bl.a. også møde gutterne fra Gro-Lys, som hjælper folk med at komme i gang med at hjemmedyrke spirer og planter og BlueKolding fortæller, hvordan du kan klimatilpasse i din egen have ved at vise forskellige LAR-løsninger frem.

Og endelig kan du få en snak med AOF Kolding om, hvordan du bliver klimaambassadør ved at starte den grønne omlægning i din egen familie.

Klimahelte-kåring, fællesspisning og jazz

Kl. 16.30 kommer borgmester Jørn Pedersen og kårer Årets Klimahelt blandt tre kandidater og bagefter vil kommunaldirektør Thomas Boe hylde et af Kolding Kommunes egne bæredygtige projekter. 

Hvis sulten melder sig, er der fællesspisning kl. 18, hvor de første 100 gæster kan få madspilds-suppe lavet af skraldemad fra byens supermarkeder. Det er Re:Food Lab, der står for dette initiativ, fortæller Kolding Kommune i en pressemeddelelse. 

Sidst, men ikke mindst, slutter programmet i Søndergade af med jazz kl. 18.30 med Dan Hjort Kvartet. Resten af aftenen fortsætter hyggen med loungemusik inden gaden lukker kl. 22.

Program:

16:00 Gaden åbner
16:30 Årets Klimahelt kåres ved borgmester Jørn Pedersen, 
17:00 Årets Bæredygtighedsprojekt kåres ved kommunaldirektør Thomas Boe, 
18:00 Bæredygtig fællesspisning
18:30 Jazz på scenen
22:00 Gaden lukker