Kolding i farezonen for mere dårligt vejr

Hvis man spørger DMI, så byder torsdag på endnu flere grå skyer og tunge regnbyer. Foto: Shutterstock

Torsdag er der nok en gang risiko for, at vejret kan udvikle sig i en mere våd retning, da DMI forventer, at det vil byde på kraftige regn og tordenbyger.

Et lavtryk over den sydlige Nordsø kombineret med et svagt højtryk over Sydsverige gør, at luften over især den sydlige og vestlige del af Danmark er meget ustabil torsdag, derfor dannes der meget let byger. Fra sidst på formiddagen og frem til først på aftenen, kan der dannes regn- og tordenbyger, som lokalt kan være kraftige. Ifølge DMI, der har udsendt varslet, så forventes bygerne at dø ud efter solnedgang.

Specifikt for Kolding så gælder varslet fra klokken 11 til 20 torsdag. Her har DMI en mistanke om, at himlen vil byde på tordenbyger og lokale skybrud, hvor der kan falde imellem 15 og 25 millimeter regn på en halv time. 

Som altid skal man dog tage varslet fra Danmarks Meteorologiske Institut med et gran salt, da vejrforholdene hurtigt kan ændre sig. Interesserede kan se et fuldstændigt aktuelt varsel på DMIs hjemmeside: dmi.dk/varsler/

Gode råd hvis himlen åbner sig

  • Udover varslet om dårligt sommervejr, så viderebringer DMI også en række gode råd, hvis uvejret 
  • Vær opmærksom på, at lavtliggende områder som f.eks. kældre, vejbaner og viadukter kan oversvømmes. 
  • Tilpas kørselshastigheden til sigtbarhedsforholdene og kør ikke ud i vand, hvor du ikke kan vurdere dybden.
  • Tjek tagrender, nedløbsrør og afløbsriste nær din bolig. Luk vinduer og døre. 
  • Søg ikke ly under træer. 
  • Undgå at bade eller at færdes på store, åbne områder som f.eks. fodboldbaner, når lyn og torden nærmer sig.
  • 'Tordenvejr medfører risiko for lynbrande og fejl på elektriske systemer. Søg ly for tordenvejret indendørs eller i en bil med lukkede døre og vinduer.