Kolding Kommune nedlægger 141 stillinger

Næste års stramme er grunden til, at stillingerne nedlægges. Foto: Shutterstock

Kommunen siger farvel til 141 medarbejdere, da der ikke kan findes plads til dem i budgettet for næste år.

Kolding Kommunes stramme budget for næste år får nu konsekvenser.

Kommunen fortæller, at den nedlægger 141 stillinger. De 141 stillinger fordeler sig mellem medarbejdere, der er varslet afsked og ledige stillinger, der ikke bliver genbesat. Hovedparten er fuldtidsstillinger, men tallet dækker også over fx ungarbejdere, der arbejder ganske få timer.

De kommende to-tre uger er der partshøring, så det er ikke en endelig opgørelse. Desuden skal forældrebestyrelserne forholde sig til, om de med egenbetaling vil fortsætte med køkkenhjælp i institutioner, ligesom skoleområdet først kommer med planlægningen til januar.

Det oplyser Kolding Kommune i en pressemeddelelse. Derudover fortæller kommunen også, at man har valgt hurtigt at varsle medarbejdere en opsigelse, så det får større effekt for næste års budget.

Læs også: Wordfeud ord

”Vi har arbejdet hurtigt efter byrådsbeslutningen, hvorfor at medarbejderne hurtigt er blevet varslet. Dels for at sikre at budget 2020 holder, og dels for at skabe tryghed ved de medarbejdere der er tilbage”, forklarer kommunaldirektør Thomas Boe i pressemeddelelsen.

Hjælper medarbejderne videre

Kommunens HR afdeling holder orienteringsmøder for afskedigede medarbejdere i december 2019 og i jan og februar 2020.

De er spredt på flere måneder, fordi medarbejderne har forskellige varsler. En del af hjælpen er sparring på deres CV, som en hjælp til at komme videre i deres arbejdsliv. Medarbejderne har også mulighed for at få støtte fra Tryghedspuljen til eksempelvis kompetenceudvikling og efteruddannelse, men også karrieresparring, -afklaring og individuel rådgivning.