Landbomuseet fejrer efterårsferien med gratis ponyridning, bålfortællinger og æblemost

Heste og hygge for hele familien i efterårsferien. Foto: OplevKolding

Der er lagt op til mange hyggelige timer for børn og voksne i efterårsferien på Landbomuseet, når Henning-smed, fortæller-Søren og naturvejlederen sammen med de mange andre frivillige lærer fra sig og sætter aktiviteter i gang mandag og tirsdag i efterårsferien kl. 10-15.  

Som noget nyt er der i år bålfortællinger i Grillhytten. Her har Søren tændt op i bålet og fortæller spændende historier.  Bålfortælling er fortælling, som vi kender det fra gamle dage. Ingen powerpoint, skærm eller tjubang, bare stemmen, der fortæller en god historie, mens hyggen breder sig og hverdagens stress og jag forsvinder, forklarer Søren.

I smedjen har Henning tændt op til en hård arbejdsdag ved ambolten og håber, at mange stærke drenge og piger vil kigge forbi og hjælpe med at banke jernet i smukke former. En flok af de andre frivillige fra Landbomuseet har hevet æblepresserne frem, så besøgende presse deres egne medbragte æbler til lækker æblemost.

Naturvejleder Nanna lærer fra sig om geocaching og sender børn og voksne af sted på efterårsbingo eller snitter fløjter og laver hyldeperler. Mens Vagn bygger insekthoteller med børnene og ponyerne trækker små piger og drenge af sted langs skovkanten

Pak stress og jag væk

Efterårsdagene er to hyggelige dage sprængfyldt med aktiviteter og gode oplevelser. Der er ingen stress og jag bare hygge og god tid til at være sammen. Aktiviteterne er gratis, men husk at tage madpakken med for det tager typisk hele dagen at hygge sig på Landbomuseet, smiler Nanna Winbladh og tilføjer og når du trænger til ekstra energi kan du kaste dig over melkværnen og kværne dig til en bålpandekage eller gå i cafeen og købe kaffe og kage.

Efterårsdage er et samarbejde mellem Landbomuseet Kolding og Kolding Kommunes naturvejleder Nanna Winbladh. Du kan læse mere om arrangementet og få et overblik over alle aktiviteterne på OplevKoldings hjemmeside.