Nyt sundhedshus: Misbrugere, udsatte borgere og psykisk syge skal behandles bedre

Foto: Shutterstock

Et nyt samarbejde mellem Kolding Kommune og Region Syddanmark skal skabe en bedre behandling for borgere med psykisk sygdom, misbrug eller udsathed. Samarbejdet skal foregå i det nye sundhedshus Låsbyhøj, hvor regionale og kommunale tilbud er samlet under et tag.

Låsbyhøj indvies mandag den 17. juni i Kolding. Ved indvielsen vil der være taler fra blandt andet Regionsrådsformand Stephanie Lose og Koldings borgmester Jørn Pedersen. Der vil være fokus på, hvordan Låsbyhøj kommer til at bidrage til et mere smidigt samarbejde på tværs af tilbud og sektorer.

"Vi har i regionerne et stort fokus på sammenhæng i behandlingen. Når man som patient skal behandles i både de regionale og kommunale tilbud, så skal man ikke støde på barrierer og overgange, der giver patienten ekstra bøvl eller en dårligere behandling.  Det er dét, vi har for øje, når vi sammen med kommunen samler vores tilbud på det psykiatriske område under ét tag," udtaler Stephanie Lose, regionsrådsformand i Region Syddanmark.

Forøget samarbejde til gavn for borgerne

Låsbyhøj kommer til at indeholde den regionale Lokalpsykiatri Kolding samt seks kommunale tilbud: Socialpsykiatrien, Alkohol- og Stofbehandling, Ungekontakten, Børnefamiliehuset samt det sociale behandlingstilbud Revanche.

Koldings borgmester Jørn Pedersen holder tale ved indvielsen, og han er overbevist om, at det bliver en fordel for alle, at de kommunale og regionale funktioner samles i et hus.

"At samle kræfterne i et hus kommer i virkeligheden alle parter til gode. Det bliver nemmere at udnytte de forskellige faglige kompetencer mere optimalt, og derfor kan borgerne få en meget tydelig og overskuelig hjælp, fordi vi får større indsigt i hinandens tilbud. Samtidig giver det medarbejderne mulighed for en fælles faglig udvikling," siger Jørn Pedersen.

Fokus på hjemlighed

Låsbyhøj er indrettet mindre klinisk i et forsøg på at skabe mere hjemlige rammer. Det er gjort for at skabe trygge omgivelser for borgerne. Bygningen er gjort lys og åben, så der er frit udsyn til naturen, og der er bygget en indre gårdhave, som gør det lettere at komme rundt i bygningen.

Finansieringen af det nye Låsbyhøj er blandt andet sket med hjælp af A.P. Møller Fonden, som har doneret 10 millioner kroner til projektet.

Indvielsen finder sted mandag den 17. juni klokken 10 på Nørregade 1, Kolding.