På tirsdag vinker byen farvel til 37 p-pladser

Foto: Shutterstock

Fra tirsdag den 11. juni 2019 vil det ikke længere være muligt at parkere på den kommunale p-plads ved Klostergården i Kolding midtby.

De 37 p-pladser i Klostergade inddrages til byggeplads i forbindelse med, at Klostergården skal rives ned for at gøre plads til et nyt ejendomskompleks med p-kælder og offentligt tilgængelige p-pladser.

Boligselskabet Domea.dk har købt grunden af Kolding Kommune for at opføre 92 lejligheder. En del af aftalen er, at der opføres en parkeringskælder med lige så mange p-pladser under komplekset. De 92 nye parkeringspladser vil være offentligt tilgængelige i dagtimerne på hverdage, når projektet står færdigt.

Nedrivningen af Klostergården har allerede præget området et stykke tid.

For et par uger siden satte nedrivningsfirmaet hegn op omkring pladsen ud mod Brostræde. Tunnelen under Brostræde er også lukket på den sydlige side af Brostrædet, og dermed er det ikke længere muligt at cykle eller bruge kørestol, da der kun er en trappe op til Brostræde. Cykler, kørestole og lignende kan følge den sti, der løber langs åen og går under jernbanen op til I. P. Jensens Plads. Eller man kan trække sin cykel op ad trappen.

En let måde at finde en ledig p-plads i Kolding midtby er at bruge kommunens hjemmeside. Her bliver hovedparten af p-pladserne konstant opdateret, så du kan se, hvor der er ledige pladser lige nu. Det fortæller Kolding Kommune.