Ramasjang-favorit optræder på Akseltorv: Sætter fokus på overflødig emballage

Katrine Bille vil fortælle børnene om overflødig emballage, plastik i havene og hvordan man selv sorterer sit affald. Foto: Kolding Kommune

Den 3. august kl. 14 fyrer tv-vært og sangerinde Katrine Bille op for et show for børn og barnlige sjæle. Showet er en del af Danmark for målene-karavanen, som for fjerde gang rammer Kolding for at sætte fokus på FN’s 17 Verdensmål. Denne gang handler temadagen om overflødig emballage.

De fleste kender det nok. Man kommer hjem fra dagens indkøb, pakker varer ud og ender med at stå med en større bunke emballage. Plastic, karton og mere plastic. Det fleste varer på supermarkedets hylder er nemlig pakket grundigt ind - nogen endda unødigt meget, og det belaster klimaet og miljøet. Den udfordring sætter Danmark for målene fokus på, når de kommer til Kolding den 3. august med en temadag om emballage.

Det foregår på Akseltorv fra kl. 11-15. Kl 14 går Katrine Bille på scenen, hvor hun laver et show for børn og barnlige sjæle om overflødig emballage, plastic i havene og affaldssortering. Katrine Bille er især kendt fra DR Ramasjangs programmer ”Lille Nørd” og ”Luk op, Luk i” og har også lavet ”Cirkus Summarum”.

Bunkevis af aktiviteter

Ud over Katrine Bille kan du også møde Kolding Kommunes Renovationsafdeling, der gør der dig klogere på, hvordan du kan sortere affald, som fx emballage, så det kan genbruges og blive til en ressource.

På pladsen vil der desuden være forskellige pavilloner med spændende og inspirerende informationer omkring de verdensmål, der handler om emballage-temaet. Der vil være skattejagt for børn, hvor børnene får udleveret en lille præmie ved indlevering, samt konkurrencen Tip en 17’er for voksne.

Derudover kan man skrive sit ’Hverdagsmål’ i gæstebogen, tage en selfie ved den sjove selfievæg, spille på skærmen i Dansk Retursystems pavillon eller få en kop kaffe og et stykke chokolade.

Temadagen 3. august tager tager afsæt i verdensmål nr. 12: Ansvarligt forbrug og produktion, nr. 9: Industri, innovation og infrastruktur og nr. 14 Livet i havet. Det fortæller Kolding Kommune i en pressemeddelelse. 

Kommende Danmark for målene-arrangementer

Det er fjerde gang, at Danmark for målene-karavanen er i Kolding. Næste gang er lørdag den 24. august, kl. 11-15 i Kolding Storcenter med Søren Dahl som gæst. Temaet er Energi i By og Bolig. Sjette og sidste stop i Kolding er lørdag den 14. september, kl. 11-15 på Akseltorv i Kolding. Her er temaet Natur og Grøn omlægning og har meteorolog Mikael Jarnvig med som gæst.