Trapholt udstiller hele Danmarks farverige pionær

Panton var vild med farver og nytænkte i materialer, som slet ikke var in i kunstverdenen på daværende tidspunkt. Foto: Trapholt

Trapholt udstiller i løbet af sommeren en af Danmarks meget markante kunstneriske stemmer.

”Man sidder bedre på en farve, man godt kan lide” var Verner Pantons grundsætning.

Farver er også helt centrale i Trapholts Verner Panton-præsentation, der henover sommeren viser et udsnit af Pantons ekspressive, skulpturelle og farverige designs fra Trapholts samling.

Besøgende kan opleve Panton på Trapholt fra 2. juli og frem til 18. august 2019. Udstillingen vil bl.a. indeholde multimøblet Wohnturm, hængestolen Flying Chair, farverige lamper og tekstiler. Derudover kan interesserede prøve at sidde i designikonet Panton Chair.

Verner Panton tænkte anderledes end datidens andre danske designere. Stærke farver og geometriske former var gennemgående træk i hans iøjnefaldende og provokerende designs, der brød med den skandinaviske traditionen med håndlavede træmøbler. Han var en pioner inden for brugen af plastik, fiberglas og andre syntetiske stoffer og anses som en af de mest toneangivende og kompromisløse designere.

På balkonen i salen kan man selv eksperimentere med hvordan farver og former påvirker ens sanser, og teste om man selv er synæstet – dvs. om man eksempelvis ser bogstaver i farver. Præsentationen leder op til årets store udstilling SENSE ME, hvor gæster med hele kroppen gennem installationer og kunst af blandt andet Olafur Eliasson og Wassily Kandinsky vil kunne dufte, smage, røre og lytte sig ind i kunsten. SENSE ME åbner 12. september 2019.