Udklædte turistguides møder igen i år turister og lokale i Kolding

Turismemedarbejdere hjælper både turister og lokale med spørgsmål om gode oplevelser i Kolding. Foto: VisitKolding

Visit Kolding har igen i år turismemedarbejdere på gaden, der er klædt ud som om, at de netop er trådt ud af Renæssancen.

Igen i år vil der gå renæssanceudklædte medarbejdere rundt i byens gader mandag til fredag i ugerne 28-33 kl. 10.30-13. Byens borgere og gæster har mulighed for at få en uventet oplevelse og et ferieminde med hjem.

”Sidste år skabte initiativet positiv opmærksomhed, og de udklædte medarbejdere blev mødt med smil og en positiv stemning, så i år vil de udklædte gå i byen hele sommerferien. De vil gå rundt med bykort, Kolding Guides og flyers fra Koldinghus og hjælpe de gæster de møder på deres vej.” udtaler Tove Gæmelke, Direktør for erhvervsudvikling i Business Kolding. Tove fortæller også, at flere udenlandske gæster fik taget billeder med de udklædte medarbejdere og fik en god snak og var meget positive overfor tiltaget i midtbyen.

Ligesom sidste år har Visit Kolding samarbejdet med Koldinghus, som har udlånt de flotte dragter og tilpasset dem til hver enkel medarbejder.

Dragterne er syet af Den kongelige Systue på Koldinghus, som består af 30 frivillige. Inspirationen til dragterne kommer dels fra malerier, dels fra både dansk og engelsk litteratur om syning. Det tager mellem 3 måneder og 2 år at sy en enkelt dragt.