Vedtaget: Kolding Kommune forbyder rygning

Det er slut med cigaretter i arbejdstiden. Foto: Shutterstock

Fra august næste år bliver det forbudt for alle medarbejdere i Kolding Kommune at ryge i arbejdstiden. I samme ombæring forbydes rygning på alle inde- og udendørsarealer, der er ejet af kommunen.

Tirsdag morgen blev det ved en afstemning officielt, at Kolding Kommune får ny rygepolitik. Fra første august næste år må kommunens medarbejdere lade cigaretter og andet tobak blive hjemme, når de tager på arbejde. Samtidig forbydes rygning på kommunens udendørs arealer.

Det fortæller TV Syd

Rygepolitiken vil i praksis betyde, at det bliver forbudt at ryge på fx kommunale legepladser eller fodboldbaner rundt omkring i Kolding Kommune. 

Forslaget blev vedtaget af et flertal i Økonomiudvalget, der talt ni stemmer for og kun to i mod. De to nej-stemmer kom fra Dansk Folkeparti.

"Det er noget, som efterhånden har bredt sig over hele landet, og rigtig mange kommuner har indført det. Mange steder har det været politisk motiveret, men her i Kolding er det altså medarbejderne, der selv har sagt, at vi skulle ind og arbejde med vores rygepolitik," fortæller borgmester Jørn Pedersen til TV SYD.