Corona: Husk formular inden ferien - ellers bliver det dyrt

Foto: Shutterstock

Danskere skal nu tage højde for endnu en rejse-restriktion, inden de tager på ferie.

Mange danskere står netop nu overfor en ferie af den ene eller anden slags. Nogen har det i år - coronaen taget i betragtning - bedst med at holde sig hjemme under de bløde lammeskyer i Danmarks, mens andre ikke kan vente med igen at kunne komme ud i verden og oplevede kultur, strandliv og sol. 

Dem, der har valgt charterferien, skal dog forberede sig på en ekstra udgift, hvis de ikke har styr på papirarbejdet. Det bekræfter Udenrigsministeriet på deres hjemmeside, hvor den nye rejse-restriktion er omtalt. 

Kan koste tusindvis af kroner

Det er danskere, som har booket en ferie til de dejlige kyster og spændende byer i Grækenland, der skal være særligt opmærksomme. På deres hjemmeside beskriver Udenrigsministeriet nemlig, hvordan de græske myndigheder nu kræver, at turister udfylder en formular hjemmefra. 

Det gælder ligegyldigt om man sejler til landet, flyver eller noget helt tredje. Formularen skal være udfyldt 24 timer, inden man krydser grænsen til Grænkenland. Formularen kan udfyldes på internettet, men hvis man glemmer det, så bliver første punkt på ferie-dagsordenen at få betalt bøden. Den beløber sig til flere tusind kroner, fortæller Udenrigsministeriet. 

"I perioden 9. juli 2020 til 31. august 2020 skal alle indrejsende udfylde en elektronisk rejseformular (Passenger Locator Form), 24 timer før ankomst til Grækenland. Hvis du ikke har udfyldt rejseformularen før ankomst til Grækenland, kan du risikere bøde på EUR 500," skriver ministeriet i den opdaterede rejsevejledning. 

500 euro beløber sig til cirka 3725 kroner.