Dobbelt Europamester overrasket og hyldet på rådhuset

Paradressurrytteren Tobias Thorning Jørgensen blev onsdag hyldet på Kolding Rådhus med taler fra borgmester Jørn Pedersen og næstformand i Talentrådet for idræt Catharina Ørnsholt-Christoffersen. Foto: Svend Aage Madsen

Venner og familie tog fusen på para-atleten Tobias Thorning Jørgensen fra Hejlsminde Rideklub, da han onsdag blev hyldet med taler og honningkager i rådhussalen.

Tobias Thorning Jørgensen var noget overrasket, da han kom ind i byrådssalen i Kolding onsdag eftermiddag. Han anede intet om, at han skulle hyldes af venner, familie og borgmester Jørn Pedersen, men troede, han skulle til et møde i kommunen.

"Jeg blev totalt overrasket og vidste ikke, hvad jeg skulle sige," fortæller en glad Tobias Thorning Jørgensen om den overraskende drejning, dagen pludselig tog.

Den 19-årige paradressur-rytter fra Hejlsminde Rideklub blev hyldet for et fantastisk 2019, hvor han blandt andet med landsholdet har vundet to gange individuelt EM-guld og EM-bronze i holdkonkurrencen. Og så er han for nyligt blevet nomineret til prisen ”Årets fund” af Danmarks Idrætsforbund, Team Danmark og Politikken. En eftertragtet pris der uddeles i slutningen af december.

De fornemme placeringer blev fejret med taler og honningkager til ære for det unge talent.

"Det er en kæmpe motivation og støtte, at både venner og familie og også kommunen går ind og støtter mig. Det er helt fantastisk. Man kan komme langt med hårdt arbejde, men man skal også have baglandet med sig," mener Tobias Thorning Jørgensen.

Næste mål for Tobias er PL i Tokyo i 2020, hvor han går efter en topplacering.