Efter blodproppen: Sådan har prins Joachim det i dag

Foto: Shutterstock

Tirsdag sætter Kongehuset ord på prinsen tilstand, efter han lørdag blev opereret for en blodprop i hjernen.

Hans Kongelige Højhed Prins Joachim blev natten til lørdag opereret for en blodprop i hjernen på Universitetshospitalet i Toulouse i Frankrig. Siden har det været sparsomt med nyt om prinsens tilstand, som blot har været beskrevet som "stabil". 

Tirsdag har Kongehuset udsendt en pressemeddelsle, hvor der sættes flere ord på, hvordan prinsen har det. Heri deler Kongehuset en rigtig glædelig nyhed. 

"Efter de seneste dages indlæggelse og behandling på intensivafdelingen er det nu lægernes vurdering, at Prins Joachim ikke får fysiske følger eller andre men som følge af blodproppen," skriver Kongehuset. 

Dronning Margrethe siger tak

Blodproppen i hjernen skyldtes en pludselig dissektion af en arterie, og hospitalets lægefaglige team vurderer, at risikoen for tilbagefald er meget lille, når arterien først er helet, fortæller Kongehuset.

"Prins Joachim forventes snarest at blive flyttet fra intensivafdelingen, men vil fortsat være indlagt i den kommende tid. Det er stadig den kongelige families håb, at medierne vil efterleve ønsket om ro og respekt for privatlivet."

Derudover berører meddelelsen også, hvordan den kongelige familie har oplevet danskernes reaktion på den triste nyhed om prins Joachim. 

"Prins Joachim og Prinsesse Marie vil gerne takke for støtten og de mange varme hilsner, som de har modtaget de seneste dage. Dette betyder meget. Også Hendes Majestæt Dronningen takker varmt for al den sympati, som er blevet vist den kongelige familie."