Ekspert: Snart bliver mundbind påkrævet

Foto: Shutterstock

I løbet af efteråret vil Danmark formentlig blive ramt af coronavirussens anden bølge. En ekspert forventer, at myndighederne til den tid vil have endnu en anbefaling til danskerne.

Hidtil har der ikke været krav om at bære mundbind i Danmark. Maskerne er ellers blevet et hverdags syn, når man ser nyhedsindslag eller billeder fra en stor del af resten af verden. Nogle steder har befolkningen allerede båret maskerne i lang tid, hvorimod de i andre lande er nytilkomne i gadebilledet. Indført som er middel, der kan holde coronasmitten stangen, indtil der er er en vaccine på plads. 

Nu fortæller professor i infektionssygdomme, Jens Lundgreen, dog til DR, at han tror på, at der ikke går lang tid, før der kommer et krav om, at danskerne - i et større eller mindre omfang - skal bære mundbind, når de opholder sig i det offentlige rum. 

Senere på året

Siden coronavirussen kom til landet, har eksperter talt om, at udbruddet formentlig kun var det første af flere. Forårets udbrud har været omtalt som første bølge med en anden bølge på vej, der risikere at ramme landet i løbet af efteråret, når temperaturen falder. Det giver nemlig virussen mere gunstige forhold for at sprede sig. 

Når det sker, så tror professor Lundgreen, at man vil se flere mundbind i gadebilledet i danske byer. 

"Når smittespredningen forventeligt begynder at accelerere i Danmark, tror jeg også, vi vil begynde at se anbefalinger om at bruge mundbind her i landet. Det er min forventning," siger Jens Lundgreen til DR. Og tilføjer: 

"Generelt set er der ikke nogen grund til at bruge mundbind, men det giver mening på steder, hvor mange er samlet indenfor."