Kommunen slår hårdt ned: Sociale bedragere stilles til ansvar

Modelfoto. En adresse i Kolding er kommet i fokus hos kommunen, da den blev brugt af i hvert fald tre personer, som ikke boede i boligen. Foto: Shutterstock

Et tip fra en borger førte kommmunen på sporet af en førtidspensionist og to SU-modtagere, som alle var tilmeldt samme adresse i Kolding, selvom den ene angiveligt var flyttet ud af Europa og de to andre boede hjemme hos deres forældre.

Kolding Kommune har en kontrolgruppe, som tager sig af sager med socialt bedrageri. For nyligt fik de et tip fra en borger, som førte dem på sporet af en adresse, hvor der blev fusket med adressen. Det fortæller JydskeVestkysten

Den ene beboer var en førtidspension, som var flyttet til et land uden for EU, men modtog fortsat velfærdsydelser fra den danske stat. Det viste sig også, at han ikke havde boet på adressen i 15 måneder. Derudover var pensionisten heller ikke berettiget til sin førtidspension, derfor skal Udbetaling Danmark nu afgøre, hvor stort et beløb borgere skal betale tilbage. 

Der boede også to studerende på samme adresse som "førtidspensionisten". Det viste sig dog hurtigt, at disse to heller ikke boede på adressen. De boede fortsat hjemme hos deres forældre. Grunden til, at de to fuskede med adressen er formentligt, at udeboende studerende får ubetalt en højere SU-sats end studerende, som fortsat deler adresse med deres forældre. 

De studernede skal formentlig også betale de penge, som de uberettiget har fået udbetalt som udannelses støtte, tilbage.