NETOP NU: Mette Frederiksen advarer danskerne

Grundlovsdag talte Mette Frederiksen til danskerne. Foto: Socialdemokratiet / Facebook.com

Fredag kommer statsminister Mette Frederiksen (S) med en advarsel til borgerne.

Fredag ligger store dele af Danmark øde hen, da danskerne holder fri for at markere grundlovsdag. Dagen falder efter et tumultarisk forår, hvor landet pludseligt måtte lukkes ned som følge af de værste pandemi i 100 år. Derfor var det formentligt også uundgåeligt, at netop coornavirussen COVID-19 blev et tema, som fyldte op i de traditionelle grundlovstaler.

Særligt en tal var formentlig imødeset med spænding. Statsminister Mette Frederiksen (S) holdte nemlig fredag formiddag statsministerens traditionelle grundlovstale. Danskerne er efterhånden blevet vant til at se statsministeren tone alvorsfuldt frem på skærmen, som det blev kutyme under virusdbruddet, hvor Frederiksens tv-transmitterede pressemøder nærmest lagde gader og stræder øde. 

Derfor fulgte ekstra mange danskere måske med, da Mette Frederiksen fredag tonede frem på skærmen, hvor hun bl.a. advarede danskerne. 

Advarer

Selvom man normalt forbinder Socialdemokraterne med farven rød, var statsministeren iført en mørkeblå jakke, da hun tonede frem foran danskerne. En del af talen drejede sig om de dage, hvor Danmark blev lukket ned for at hindre spredningen af corona. Statsministeren udtrykte dog også glæde over, at samfundet så småt er ved at hele sig. 

"2020 skulle vise sig at blive et kriseår. Men vi er et godt sted, og mere af mere af samfundslivet begynder at ligne sig selv," fortæller Mette Frederiksen. 

Det afholder hende dog ikke fra at komme med en advarsel til de borgere, som måske er begyndt at slække lidt på de restriktioner, som regeringen helst ser bliver overholdt. 

"Men virussen er stadigvæk i vores samfund, og den kan blusse op."

Du kan se hele Mette Frederiksens grundlovstale lige her: