Officielt: Forsamlingsforbuddet forlænges

Nu er det officielt, at forbuddet forlænges. Foto: Shutterstock

Så er det officielt, at forsamlingsforbuddet forlænges. Det viser en bekendtgørelse fra Sundsheds- og Ældreministeriet.

Nu står det klart, at regeringen officielt har forlænget forsamlingsforbuddet. Søndag aften kom Sundheds- og Ældreministeriet med en bekendtgørelse, hvori det bliver klart, at der fortsat bliver forbud mod store forsamlinger frem til 8. juni. 

Forsamlingsforbuddet blev indført 17. marts for at mindske coronavirussens smitte. Det gælder alle steder ud over private hjem. Det kom som en del af de hastelov, der lynhurtigt blev vedtaget i Folketinget. Alt imens Danmark blev lukket ned. 

Frem til 8. juni er det altså fortsat forbudt at samles mere end ti mennesker. I den aftale, som regeringen indgik med folketingets partier torsdag i sidste uge, åbnes der op for, at netop forsamlingsforbuddet kan hæves til mellem 30 og 50 personer, når Danmark går ind i tredeje fase af genåbningen. 

Den går ikke

Mandag genåbner endnu en stor luns af Danmark, når bl.a. storcentre og de store skoleelever vender tilbage til hverdagen. Selvom rigets tilstand så småt normaliserer sig, så advarer statsminister Mette Frederiksen (S) dog imod, at man slækker for meget på de nye rutiner endnu. Det gjorde statsministeren torsdag efter, at regeringen havde indgået aftale med de andre partier i folketinget. 

Her sagde Mette Frederiksen:

"Vi bliver nødt til stadigvæk ikke at forsamles mange mennesker. Derfor bliver retningslinjerne på restauranterne også, at man skal sidde med afstand. Derfor kan man ikke invitere sine 19 bedste venner til at sidde rundt om bordet og holde fest. Den går ikke, desværre. Ikke endnu," udtalte statsministeren til Ritzau.