Skat sløjfer fradrag: Tusindvis af danskere rammes

Skattestyrelsen barsler med konkrete planer om at sløjfe et af de fradrag, som bunkevis af danskere benytter sig af. Foto: Shutterstock

Mandag viser det sig, at Skattestyrelsen ønsker at fjerne et fradrag, der særligt vil få konsekvenser for den ældre del af befolkningen.

Selvom man betaler sin skat med glæde, så er det da altid dejligt, når man kan spare lidt hist og her. Derfor er mange danskere også ret skarpe på, hvilke fradrag de kan drage fordel af og ej. Et af de fradrag, som hidtil har været meget brugte blandt danskerne, er muligheden for at få fradrag for sit kontingent fra a-kassen. Det skal i fremtiden ikke længere kunne benyttes, hvis man har nået pensionsalderen. 

Det oplyser fagbladet 3F. 

De nye oplysninger om Skattestrelsen planer vækker alt andet end glæde hos den forhenværende LO-formand Harald Børsting, der udtaler sig til fagbladet. Og Børstin ligger ikke fingrene imellem, når han fælder dom over Skattestyrelsens nye initiativ. Han går så vidt som til at kalde beslutningen for et tåbelt signal. 

“Det er et tåbeligt signal, Skat på den måde vil sende til ældre. Alle andre kæmper for, at folk skal blive længere på arbejdsmarkedet,” udtaler Harald Børsting til fagbladet 3F. 

Fradrag sløjfes fordi

Ifølge Skattestyrelsen ønsker at afskaffe fradraget, fordi folk over pensionsalderen ikke er berettitgede til dagpenge. Styrelsen mener, at seniorerne kan få den samme rådgivning i jobcentret, hvor den er gratis. Det er grunden til, at man derfor mener, at fradraget sagtens kan sløjfes. 

I dag er det ellers sådan, at man kan få et fradrag på op til 6.000 kroner, når man betaler kontingent til en a-kasse. I fremtiden er det dette fradrag, som Skattestyrelsen ikke mener, at pensionister skal have adgang til.