Smuk som et stjerneskud: Grand Prix-miraklet i Stockholm 20 år efter

De to brødre og vindere af Eurovision Song Contest. Pressefoto fra Musikevent.dk

I år er det tyve år siden Jørgen og Niels ’Noller’ Olsen vandt Det Europæiske Melodi Grand Prix i Stockholm og sang sig ind i alles hjerter med ’Fly on the Wings of Love’.

I den anledning har journalist Jan Eriksen, der dengang var ved BT, valgt at fortæller den utrolige historie om de to brødre og deres store sejr. Artiklen er også en hyldest til Noller Olsen, der efter at have fået konstateret kræft i hjernen, har meddelt, at han ikke optræder længere.

Om den utrolige historie fortæller journalisten selv

”Den 8. januar 2000 optrådte Brødrene Olsen, som de havde gjort så ofte før, på Christianhavns Færgecafe. På et tidspunkt, hvor deres karriere som duo længe havde befundet sig på et lavpunkt, var cafeen stadig så venlige at booke dem med jævnlige mellemrum. Det skulle blive sidste gang, de optrådte for tariffen. Godt og vel 8.000 kr. Fem måneder senere kunne de forlange op til 150.000 kr. for en optræden. For en periode i hvert fald," udtaler journalist Jan Eriksen. 

Læs den personlige inside-beretning om miraklet i Stockholm hos vores samarbejdspartner POV International her. 

Kan du ikke huske, hvordan det lød dengang, da Danmar var på alles læber, så kan du gense Brødrene Olsens vinderoptræden lige her: 
 

Eurovision 2000 Winner - Denmark Olsen Brothers -Fly On The Wings Of Love HQ