Stort tillykke: Hele Danmarks kronprinsesse fylder år

Dagens fødselar ved en tidligere lejlighed. Foto: Shutterstock

Stort tillykke til Danmarks kronprinsesse, der i dag fylder 48 år.

Siden danskerne første gang stiftede bekendtskab med Mary Donaldson, har hun været et hit hos befolkingen. Både som kronprins Frederiks kæreste, kone og senere moderen til hans fire børn. Hele familien bor i disse dage i byen Verbier i Schweiz, hvor kronprinsparrets fire børn er på et fire måneder langt ophold i en international skole. 

Til dagligt bor den lille familie i Frederik VIII's palæ på Amalienborg i hjertet af København. Her passer kronprinsesse Mary sine kongelige protektioner samt Mary Fonden, der er kronprinsessens egen velgørenhedsfond, der bl.a. har som erklæret mål, at den vil ensomhed og vold i hjemmet i Danmark til livs. Derudover arbejder fonden for, at ingen børn bliver mobbet men alle føler sig trygge og accepterede. 

Mary startede selv fonden i 2007. I dag opererer fonden også uden for landets grænser, da den bl.a. også kæmper mod mobning i Grønland, Island, Estland og på Færøerne. 

I anledningen af fødselsdagen har kongehuset offentliggjort et helt nyt portræt af Mary, du kan se det lige her: 

 

Fra Australien til Danmark

Siden kronprinsesse Mary blev født 5. februar 1972 i Hobart på øen Tasmanien, har hun studeret jura og erhvervsøknomi på University of Tasmania (Tasmaniens universitet, red.). Derudover har hun en diplomuddannelse i markedsføring og reklame.

Hun arbejdede i reklamebranchen, indtil hun i 2002 flyttede til Danmark som følge af hendes forelskelse i landet kronprins. Her fik hun et job hos it-giganten Microsofts danske afdeling. Året efter gav dronning Margrethe parret lov til at kunne gifte sig, hvilket skete 14. maj 2004. Siden fulgte de fire børn prins Christian og prinsesse Isabella samt tvillingerne prins Vincent og prinsesse Josephine. 

Vi her fra redaktionen ønsker Danmarks kronprinsesse et hjerteligt tillykke med fødselsdagen.