Vejdirektoratet: Juletrafikken bliver værst omkring Kolding

Regn forventes at kunne give travlhed og stress på vejene. Foto: Shutterstock

Lillejuleaftensdag begynder juletrafikken virkeligt at tage fart. Ifølge Vejdirekoratet bliver stærkningen fra Kolding mod Aarju

Lillejuleaftensdag er traditionelt set en af årets travleste dage på de danske gader og veje. Tonsvis af bilister og andre rejsende er undervejs til der, hvor de skal fejre jul de kommende dage. Det billede ser ud til at gentage sig også i år. Derfor anbefales det, at man tilrettelægger sin rejse hjem til jul, så det ikke falder sammen med det store træk, hvor det bliver svært at undgå køer og propper i trafikken. 

Det er især mellem klokken 11 og 14 mandag, at Vejdirektoratet forventer at trafikken bliver tung. Det fortæller vagthavende ved netop Vejdirektoratet, Mette Nedergaard, til Ekstra Bladet. Direktoratet anbefaler, at man venter med at køre til efter klokken 14. 

Hun fortæller også, at Vejdirektoratet håber, at juletrafikken vil forløbe lidt lettere i år. Det skyldes at juleaften som bekendt ligger på en tirsdag, derfor har folk - der skal langt rundt i landet - flere dage til at tilrettelægge deres afgang, og altså er det ikke sikkert, at trafikken lillejuleaften bliver lige så tæt, som det traditionelt set har været tilfældet. 

"Det bliver værst fra København mod vest og fra Kolding mod Aarhus," fortæller den vagthavende til Ekstra Bladet.

Gemmer det værste til efter jul

Hos Vejdirektoratet regner man med, at 2. juledage i år bliver den mest stressende rejsedage. Her anbefaler de direkte danskerne at blive, hvor de er og vente med at begive sig ud i trafikken. Mellem klokken 10 og 15 er der stor sandsynlighed for, at bilisterne fyldt med julegæster med hjemve vil udvikle sig til kø, der kan give forlænget rejsetid. 

Vejret ser desuden ud til at blive regnfuldt, og selvom det ikke er lige så stor en bet som snefald, kan det stadigvæk være en mindre forhindring, når en stor del af danskerne er undervejs fra et sted til et andet.