Tillykke: Du kan få Danmarks billigste forsikringer i Sydjylland

Sydjylland er det billigste sted at forsikre sin bil.

Det er ikke ligegyldigt for din pengepung, hvor du skal forsikre din bil. Priserne varierer med 800 kroner om året fra det billigste til det dyreste sted i Danmark. Sydjylland er Danmarks billigste sted at blive forsikret.

Sammenligningsportalen Samlino.dk har undersøgt, hvor stor betydning det har for forsikringspriserne, hvor du bor i Danmark. Resultaterne er overraskende, for din adresse betyder en hel del, når de fire hjul og karosseriet skal forsikres.

SE HVAD DU SKAL BETALE FOR DIN FORSIKRING HER

Undersøgelsen er baseret på over 100.000 opslag på Samlinos sammenligningstjeneste. Her sammenligner brugerne deres forsikringspriser med udbuddet fra flere af landets forsikringsselskaber. Ud fra disse tal har Samlino nu udregnet, hvor det er billigst at forsikre sin bil. Og hvor det er dyrest.

Der er således op til 800 kroner på, om du har adresse i det sydlige Jylland eller om du parkerer bilen et sted i Øgadekvarteret i Aarhus.

Så meget koster en bilforsikring i gennemsnit

Sydjylland: 6654 kr.

Fyn og øerne: 6724 kr.

Nordjylland: 6769 kr.

Sjælland, Lolland, Falster og Møn: 6828 kr.

Midt- og Vestjylland: 6947 kr.

København og omegn: 7126 kr.

Nordsjælland: 7140 kr.

Østjylland: 7466 kr.

Kilde: Samlino.dk, juni 2020
 

Hvad det er, der gør, at priserne for en bilforsikring er væsentlig højere i Aarhus og omegn end den er i Tønder, har Samlino ikke noget bud på. Der er dog mange faktorer, der kan spille ind på forsikringsprisen.

Store byer er lig med højere priser

En af de umiddelbare sammenhænge på prisen handler om, hvorvidt man bor i en større by eller ej. Det er dyrere at forsikre din bil i Aarhus end det er at forsikre den i Vejle. Det er derfor en fordel at bo på landet, hvis du vil spare penge på forsikringen, men det er måske lidt overdrevet at flytte til Tønder for at spare en plovmand på forsikringen.

SÅ MEGET KAN DU SPARE PÅ DIN FORSIKRING

En af grundene til, at denne forskel eksisterer er, at der sker flere ulykker i byerne, ligesom der er flere tilfælde af tyverier og hærværk. Derfor er priserne et udtryk for den risiko, som forsikringsselskaber mener, at de tager.

På grund af disse oplysninger, kan det synes underligt, at København er billigere end Nordsjælland. Måske skyldes det, at der køres lidt mere ræs i de dyre biler i Nordsjælland.

Du kan læse med på Samlino her

Denne artikel indeholder affiliate-links.