Nægter at bruge mundbind: Tidligere minister ignorerer corona-regel

Eva Kjer Hansen fra Venstre valgte søndag ikke at iføre sig et mundbind, da hun var en tur på grill. Foto: Steen Brogaard

Den tidligere minister ville ikke iføre sig et mundbind, da hun søndag var ude for at få en bid mad.

Den tidligere Venstre-minister Eva Kjer Hansen (V) har netop annonceret, at hun sigter efter at vinde borgmesterposten i Kolding. Udmeldingen kom kort efter, at den tidligere toppolitiker Villy Søvndal, at han ligeledes drømmer om borgmesterkæden i Kolding. Den kamp skal udkæmpes ved næste års kommunalvalg. 

Nu fortæller JydskeVestkysten imidlertid, at netop Eva Kjer Hansen søndag eftermiddag ignorerede både et skilt og mundtligt påbud om at hun skulle have mundbind på, når hun gik på restaurant. I dette tilfælde var politikeren på besøg på Havnegrillen i den sønderjyske by Aabenraa, hvor den tidligere minister bor. 

Anspændt stemning

Ifølge JydskeVestkysten er der klart skiltet med at mundbind er påkrævet ved indgangen til havnegrillen. Kravet trådte i kraft sidste lørdag efter statsminister Mette Frederiksen (S) havde gjort de gældende restriktioner fra nattelivet i København og Odensen landsdækkende. Det skete på baggrund af det stødt stigende antal nye smittede, som Statens Serum Institut har berettet om de seneste mange dage. 

Ejeren af havnegrillen fortæller, at Eva Kjer Hansen valgte at gå ind på grillen, selvom hun ikke havde mundbind på. Herefter blev politkeren hurtigt gjort opmærksom på, at den går altså ikke. Både ejeren samt flere af de andre gæster, fortalte hende, at mundbind er påkrævet. Men ifølge Christa Jürgensen, der ejer Havnegrillen, valgte Eva Kjer Hansen at ignorere den besked. 

"Kunderne blev nærmest aggressive, fordi det var en politiker, der ikke fulgte reglerne. Jeg synes også, det var en noget arrogant opførsel, og det gør det ikke bedre, at det var en politiker," udtaler Christa Jürgensen til JydskeVestkysten.

Eva Kjer Hansen har svaret på en mail. Hun beklager sin opførsel på Havnegrillen, og forklarer, at der var tale om "en ren forglemmelse", da hun ikke havde mundbind på.