2 essentielle ting som alle nybagte mødre har brug for under amningsperioden

Foto: Shutterstock

Det kan være overvældende at få et barn, især hvis det er dit første. Babyer kræver konstant opmærksomhed og pasning, da de er fuldt afhængige af deres forældre - især af deres mor, hvis de ammes.

Det er hårdt at være ny mor, så giv dig selv de bedste vilkår for at lette byrden

Hvis du vælger at amme dit barn, så kræver det, at du er sammen med barnet næsten hver time i døgnet - eller, at du i hvert fald sørger for at få en pumpe, så du kan ‘producere’ mælk på forhånd

2 ting som alle nye mødre vil kunne få gavn af

Hvis du gerne vil amme dit barn direkte fra bryst af så ofte som du kan, så kan du drage stor nytte af forskellige former for ammetøj og tilbehør.

Du kan læse om 2 forskellige slags ammetøj nedenfor, som kan gøre din amning nemmere og mere behagelig.

1. Amme bh’er gør amning på farten nemmere

Amme bh’er er en stor hjælp, både når du skal på farten, men også i eget hjem. En amme bh har små spænder i toppen af bh-skålen, som tillader, at du hurtigt kan få adgang til brystet uden, at du skal være besværet med at få hele bh'en op.

2. En bærejakke letter byrden og gør hænderne fri

Hvis du er meget på farten efter at have fået en baby, så er der en stor fordel i at købe en bærejakke.

Dette er en helt normal jakke, men med en lomme foran, hvor baby kan ligge behagelig og trygt ind mod din krop. Så kan du være tæt på baby og stadig have hænderne fri, og det er nemt for baby at komme tæt på dit bryst, hvis du fx skal amme i din bil.

En mindre stresset mor giver mere tid og overskud

Hvis du har det rigtige udstyr til amning og andre dele af babypasning, så giver det en del mindre stress. Dette tillader, at du har mere overskud til at koncentrerer dig om babys og dine egne behov.