Derfor er et rygestop så svært

Foto : Pexels

Der er desværre mange, der har svært ved at holde op med at ryge. Det ikke godt, for netop denne vane kan have store negative konsekvenser for helbredet. Alligevel er det de færreste, der kan finde så stor en motivation til at holde op, at de faktisk får held ved det. For det er sjældent helt enkelt. Men hvis du skulle vælge at få behandling, så vil der være fuld forståelse for, hvorfor det er svært for dig. Du kan derfor roligt søge hjælp til rygestop, hvis du har svært ved selv at klare det.

Det er vanedannende

Den mest åbenlyse årsag til, at det kan være så svært, er naturligvis, at det er vanedannende. Når du har denne vane, så er det altså også i høj grad på grund af kemiske reaktioner i hjernen. Dem vil du nemlig føle dig så afhængig af, at det faktisk kan synes umuligt at stoppe.

Desværre er det ikke en stor trøst. For det eneste, du reelt kan gøre, er at tvinge dig selv til at stoppe og derved ignorere dine impulser. Det er lettere sagt end gjort.

Andre årsager til, at du har denne vane

Det er dog ikke kun den kemiske reaktion i hjernen, der er skyld i, at du ikke kan holde op. For der vil også ofte være andre årsager til, at du overhovedet gør det. Derfor kan det også være en god idé at se på, hvad det er. For hvis du kan finde en løsning eller et alternativ til disse årsager, så vil du også blive nemmere for dig at ignorere dine impulser.

Gør du det af sociale årsager? Så skal du måske søge et andet socialt fællesskab.

Gør du det, fordi det virker beroligende? Så skal du måske søge større sindsro.

Du kan altså også finde andre måder at få held med dit rygestop på.